Tisdag

Kära dagbok. Nejdå skämt åsido.

Men jag känner mig ganska kvävd för tillfället. Försökte gå bort det och istället ersätta det med frihet, men det fungerade inte så vidare bra som man kunnat hoppas. Men skönt va rdet, att få sträcka på benen. Efter alldeles för många timmar i en alldeles för liten lägenhet med för mycket prat om död och lidande. 

Mitt huvud är dessutom fetfullt av allt barnen proppar in i det på dagarna. 

Jag fortsätter att äta, hur ska detta sluta?

/Jenny 

Måndag

Måndagen är snart slut. Den har varit hektisk, men ack så bra. Jag orkar inte skriva om praktiken så jag säger bara at tdet gick bra, för det gjorde det. Men däremot så vill jag säga, gott folk, att idag kände jag lycka och harmoni, där jag gick på torra, snöfria gator och fåglarna bestämt sig för att kvittra vår i mina öron. Där jag såg små stigar, utkiksplatser och gamla platser som viskade med sin magi och ville att jag skulle stanna där för evig  tid. eller åtminstone tills alla bekymmer suddats ut. Jag saknade att ha dig där, för jag vet att du hade tyckt om det. det var därför du fick vara med mig en stund, så kändes det lite verkligare. 

Jag äter och äter konstant, haha. Jag vill inte se resultatet av denna vecka sedan. 

/Jenny 

tillbaka

Tillbaka efter en galen runda på IKEA som tog 570 av mina 800 presentkronor. Köpte små roliga saker. Nu undrar jag bara hur i helvete jag ska få plats med all packning när jag flyger hem :S typ en sopkorg, 2 extrajackor. skor och too much kläder. Jag kommer spränga väskan! Himmel och pannkakor! 

Dessutom kommer jag få gå en stenhård bantningskur när jag kommer tillbaka märker jag! Här äts hela tiden och i förmiddags var jag 1,5 kilo tyngre än när jag lämnade Umeå. Himmel och pannkaka igen! Jag kommer rulla fram på Söndag! 

Är faktiskt lite nervös inför imorgon, men jag hoppas de är snälla mot mig. Det är de säkert eftersom jag är så snygg och har så snygga kläder! (fetfula tjejen på Östra som har samma kläder som jag kan slänga sig i väggen efter denna vecka) HAH! 

Ska gå och fundera över hur jag ska få plats med allt i slutet av veckan. För det ÄR verkligen ett problem, belive me. 

Föresten, kanske ska tillägga att efter att ha haft säkert minst femton stycken på min bjudningslista inför studenten så kommer det att sluta såhär: 
Mamma, pappa, Victor, farmor, mormor. KLART! 

Tur att man är älskad, eller? Eller tur att man har människor som behöver tänka på hälsan och därför inte kan komma runt sig. 

/Jenny 

Tuna parken...

Eskilstunas egen galleri, and it´s enorm! Tyvärr hade de bara fina saker också så alla pengar som jag fick i lön i fredags, cirka 800 försvann + att farmor var snäll och bidrog lite.

Köpte: 

Svarta Jeans

En kortärmad, stickad kofta

En långärmad kofta med roliga färger

En svart, enkel klänning

Strumpbyxor

Vita skor att dansa bugg i

Balväska

+ att farmors syster lämnat kvar en gammal snyggt sliten skinnjacka som hon undrade om jag ville ha
vilket jag ville!

+ att min kusin inte gillade vårjackan hon fått så jag fick den också, vilket jag kommer leva på huuur länge som helst eftersom den var råsnygg! Så nu har jag min röda vårkappa men jag har också en kortare svart vårjacka.

och vänta, glömde jag att jag ska till IKEA nu? Tur att jag har presentkort där, för studiebdraget kommer ju inte förrän på tisdag. 

Vi hörs! 
Kramar
/Jenny 

Melissa Horn...

... vågen sprider sig. Det är bra, låt den flöda så kanske vi alla hamnar på samma sida om livet och kan hålla varandras nedkylda händer i samförstånd. 

Vad gör ni en kväll som denna? Lördag och allt. 
Sandra, har du hunnit fram till din Gabriel nu eller är du spänd av förväntan om det bara kvarstår några minuter? 
Jennie, har du jobbat och slitit med något hela dagen igen och lyckats sjunka ner i soffan med en godispåse? 
Hanna panna, klappar du hästarna godnatt och undrar om de förstår vad du säger med hjärtat lika bra som de förstår sin ryttare, trots att han eller hon pratar Italienska? 
Hanna, har du njutit av solskenet idag och laddat batterierna inför kvällen, som kanske inte blir som du tänkt dig, för det blir de visst aldrig, på gott och ont? 
Madeleine, har du mansdoft i näsan, kladdkaka i munnen och ett leende på läpparna? 
Karin, andas du lugnare nu, efter ännu en dag som du tycker faller ur dina händer, för att upptäcka att bara man andas varmsamt så kommer dagarna tillbaka i ett mildare väsen? 
Miranda, har du skrattat och lett det där leendet mot någon, som smittar smilgropar på mycket långt avstånd och upplyst en dag för någon genom ditt sprudlande eldsken, om du så bara smittat din egen spegelbild med liv? 

(Meningsbyggnaderna suger, ha överseende, min trötthet talar och den viskar om ensamhet i människors närvaro på en plats som borde kallas där rötterna har fäste men som tycks så otroligt främmande. Viskar om att det finns en plats långt härifrån, ungefär 65 mil bort i vårt avlånga land där rötter aldrig fäst så djupt och ensamhet aldrig varit så långt borta.) 

/Jenny 

Denna dagen, för många timmar

Jag har varit igång konstant sedan klockan fem i morse! Helt sjukt! 
(Ja jag ska uppdatera flitigare än Hanna) 

Jag har haft ett virrvarr av kusiner runt benen hela dagen. Såklart roligt att se alla. Men det blir lite mycket för en ovan och stundtals känner man sig folkskygg i en miljö av massa vuxna människor när man ska formulera artighetsmeningar til höger och vänster om vad man ska göra efter studenten och vad som händer i ens liv. Men det är väl en smäll man får ta när man inte sett de på två år. 

Jag har ätit godis och fika konstant sedan jag fyllde år, vilket var snart två månader sedan. Jag begriper inte allt detta frossande. Men frågan är ju om jag varit vid liv utan det, hehe. 

Imorgon blir det kanske shopping i födelsestaden Eskilstuna, gnällbältet here i come! 
På måndag är det första praktikdagen.
På tisdag ska jag hälsa på mormor och morfar. 
Sedan ska jag hinna klämma in IKEA, kompisträff, projektrapportskrivning, loggbokskrivning, mer kusiner och, ja ni förstår konceptet. Tur att det snart är påsklov XD hehe. 

Många kramar
/Jenny 

Västerås

Har anlänt till Västerås och farmor och farfar. Ska snart på födelsedagsfika hoa min fasters familj.

Gårdagen var inte en hit, den var riktigt tung. Men när planet lyfte från Umeå flygplats imorse så lämnade jag kvar problemen på marken. Nu hoppas jag att denna vecka blir lugn och trevlig.

På återseende.

Föresten, jag är lite bitter på Hanna som vägrar uppdatera om sin kärleksvecka! Du är typ tre dagar bakom.
Skärp dig kvinna!

Puss och kram
/Jenny

Visst...

... har jag skrivit det mesta här nu?
Saker och ting börjar bli för platt för att uttalas. Så det tystas istället.

/Jenny

Låt oss se...

... vad denna dag har att bjuda på.

Onsdag hela dagen

Idag är det Onsdag hela dagen, mitt i veckan. Det har varit en bra dag. Och jag klarar mig ändå.
Så det så!

/Jenny

Vad händer?

Tala om för mig vad som händer?
Varför blir det såhär? Är det bara en dålig slump?
"Mrs bra på kryptik" kanske kan svara.  Eller?

/Jenny

Jag svär...

min puls var uppe i 200! Men jag skjöt inte på det. Jag har en lapp i min bakficka. En lapp som spökar med ord som fredag. Men om det är modigt att göra något fast man är rädd, så kanske jag växer och blir modigare efter det här. Och i så fall kanske det är värt det.

Idag har jag faktiskt klarat mig ganska bra. Men jag saknar dina kramar. Kom tillbaka snart. Jag behöver ditt leende.

Väntar på att vinden ska vända.

/Jenny

Vissa människor...

utstrålar harmoni. När de kommer till skolan, när de går på stan, när de somnar. De har en aura av välbefinnande som kan vara till stor hjälp. Det är nästan så man blir lite glad i hjärtat när man ser dem.

Vissa människor förstår jag mig inte på. De är... så lite. Andra förstår jag mig inte på för de är... så mycket. Mig förstår jag mig verkligen inte på. För jag är så... äsch orka, palla.

Visst är det okej att skjuta på det där lite till? Om det nu är så att modiga människor gör sånt, så är väl detta ett ganska bra bevis på att jag inte har så mycket mod. Vilket jag i och för sig redan visste.

Vissa människor vill jag bara slippa.

/Jenny

älskar ni mig då?

...

Jag vill vara kryptisk. Det är tryggt.

/Jenny

Ingen Plan C

Jag har inte plan c. Det var ju väldigt dåligt planerat av mig.

Jaha.

Ett bad renar, för stunden.

Hur ska det här gå.

/Jenny

Plan B

Plan B: Rulla ihop sig till en liten boll och vänta på att någon ska komma och få den att sluta rulla. Ta den i famnen och sitta kvar tills bollen vecklar ut sig själv och blir till en fjäril som kom från en puppa.
 
Därför failar den: För det första för att bollen är en jävel på att rulla till ställen som ingen går förbi på. För det andra för att famnar är otrygga. För det tredje för att ingen vet hur länge det tar att veckla ut sig igen. för det fjärde... nej helt enkelt, det är en orimlig plan.

Plan B

Men varför, varför var det en plan som jag ville hålla fast vid?

/Jenny

Hur gör ni för att klara er själva?

Plan A

Plan A: Att rulla ihop sig till en liten boll och rulla ut för kanten på jorden.

Därför failar den: För att jag har vetskap om att jorden är rund.

Plan A


Vems sida står du på?

Är du med mig eller mot mig? Vems sida står du på? Världens, din egen eller en idiots?
Som om det spelade någon roll. Som om förväntningar var någonting värda. Inget, inget.
Nej det handlar itne om dig. JAg vet att du tar åt dig nu. Sluta med det. Nej inte du heller.
Det hatas i världen, men vad rår man för det när ingen jävel förstår sitt värde.
Då är vi heller ingenting värda.

Muntergöken har flygit ur boet, nu är det dags att ge plats åt tomrummen.

/Jenny

Vem bestämmer vad man ska och inte ska?

Vem bestämmer att man ska vara glad och gilla livet? Jag kanske vill hata och tycka illa om. Oavsett vilket som är roligast. Och jag kanske vill att det här ska vara en emoblogg.

Tänker du säga att du inte tycker om dessa ideer?
HÅLL KÄFTEN!

/Jenny

Vad tror ni?

Konceptet lyder:

Att trotsa mänskliga spärrar, för att påvisa att man är dödlig?

Det borde inte vara logik. För trotsar man mänskliga spärrar är man väl omänsklig? Och det kanske man vill. Men skulle man inte visa att man bara var människa?

Hm. Tål att tänkas på. Tankenöt, eller bara kryptiskt oformbart.

/Jenny


Söndagskväll

Det är kväll. det är mörkt ute, mörkt inne mörkt i hjärtat och mörkt i sinnet. hehe. Skämt åsido. Eller.
Hur som helst. Jag gjorde något dumt idag. Och jag svär det var värre än att ta en kaka av Jennie.
Jag svär det kommer hända igen. Inte kakan alltså. men det andra.

Vi ses imorgon mina vänner. Och må livet vägleda er in i natten.

Det var något jag skulle säga... men jag glömde det. Kanske kommer på det. eller så får det vara.

... Jo just det! Jag tänker sluta ta ansvar fr mig själv och mitt liv. Jag tänker inte bli större, växa mer, varken fysiskt eller psykiskt. Och jag vill itne vara klok. För om folk itne tyckte det så skulle de inte kunna säga att jag vet bättre!

/Jenny

Söndagsmorgon.

Det är kallt. Solen skiner. Det är sista dagen på en vecka, så vi kan nu säga att den ligger bakom oss. Vi har samlat några dagar till och Söndagen knyter ihop säcken för oss. Imorgon börjar en ny vecka som jag vet att någon ser fram emot. Hon som har en veckas kärlek i en rosa påse att öppna.

Kanske ser jag fram emot solsken. Mp3n. Deras leenden.

/Jenny

vad hände?

Med den här dagen? vart tog den vägen?
Jag som sagt att jag skulle börja vara nyttig och hjälpsam. Jag har suttit hela dagen klistra vid datorn och fixat med massor av musik. Kanske för att inte verkligheten ska kännas så nära.

Jag har ont i min arm.

Vi har börjat fixa med studentklänningen.

Jag har fortfarande inte beställt mp3n men tänker göra det ikväll.

Jag är trött och taggar inte jobb imorgon,
men jag taggar dans.

Ja jag säger då det. Inte har jag med mig en dator hem heller så jag kan itne vara duktig heller. Som om det någonsin brukar bli så ändå.

Varför känns det som om det enda jag bryr mig om just nu är att få en mp3? kanske för att jag ska kunna ta det med mig och inte vara låst vid datorn. Tänk så effektiv jag skulle bli.

Nu ska jag sluta snacka skit.

/Jenny

Egentligen...

... så är jag den med framtidsdrömmar och positivitet. Men jag råkar visst alltid tvivla på min egen förmåga. För tillsamman med andra är jag aldrig lika bra. Så på sätt och vis vill jag ha en givande framtid för att lära mig allt som andra redan lärt sig. För att bli lika bra som dem. Är de ett eget släkte som jag itne kan nå upp till? Eller finns det en tom säng för mig i deras värld. Som väntar på att jag ska ta in den och säga att det är min, som jag förtjänat? Vem vet.
Det vore tragiskt om jag var det svarta fåret. Om jag var den utan talang. För ibland känns det så, ofta känns det så.
Så ibland blir jag hopplöst bitter. Men sådan är inte jag. Jag är positiv. Men det är svårt när man helt enkelt inte fattar konceptet. Var det nördvändigt för mig att bli vän med änglarna? När jag själv inte kan flyga. Men om jag ska tala från mitt hjärta så önskar jag mig vingar. Jag önskar att jag avr där uppe, bland molnen. Men hitills får jag bara flyga i närvaro av dem. Kan jag bli likadan? Det är frågan. Kan en höna lära sig flyga? Knappast, men en fågel som bara aldrig förstått att den ska kunna flyga, borde kunna. Speciellt när den ser på andra fåglar. Och när andra fåglar ropar på den att komma till dem.

/Jenny

Låt oss se vad som händer

Min mp3 har dött och jag har bestämt mig för att köpa en ny.
Musiken har blivit till en genväg. en koppling mellan livet och mig själv. Något som är sådär lagom jobbigt att jag får energi samtidigt som jag inte glömmer bort verkligheten. Och jag har hittat en skiva som är som skriven för mig. det är bara synd att jag itne kan lyssna på musiken ute som sagt.

Är det ingen som vill satsa på att åka på någon billig solskensresa på påsklovet? en billig sista minuten till något soligt ställe och sola till balen?

Jag slutar aldrig att förvånas över mig själv. Och nej, kanske är vi inte mänskliga om vi bara är en. Men kanske måste de få förenas och inte byta plats med varandra framför spegeln så att man måste fråga sig vem man är nu, varje gång man ser sig själv i spegeln.

/Jenny

kollar över gamla inläggg...

... och inser att det verkligen byter, inte mellan varje dag utan varje inlägg och då skriver jag ibland fyra inlägg på en dag.
Inser också att det är de gånger som jag skrivit något positivt som ni besvärar er med att kommentera. Det känns bra. Tror jag. Märker att människor vill att jag ska må bra. Såklart. varför skulle de vilja något annat? Eller. Gud va dåligt ironisk jag blev. Och egentligen, varför skriva ett inlägg åtta minuter efter att man skrivit ett annat. Och fyra rader in i texten inse att man inte hade någonting att skriva om. Men jag antar att jag ville uppmärksamma er på att jag ser att jag beter mig som en tvådelad människa. Jag ser att världen föredrar den positiva. Jag ser att den negativa förstör för den positiva och att den inte borde få vara kvar i min umgängeskrets. Men vi har skapat band, hon och jag. Negativa band, men ack så starka. Det är en del av mig. Och ibland, om kvällen, när det blivit lite för mörkt så är jag glad att jag har henne. För vi vet var vi har varandra och vi behöver inte skämmas. det vi har är äkta.

Men det positiviteten har med omvärlden, är mer än så. Det är givande, lyckoframkallande, äkta och rent. Det är något värt att leva för. Men det kanske inte alltid är så tryggt. För änglar kan flyga, änglar kan falla och änglar förlorar så lätt sina vingar. Änglar blir ofta ifrågasatta, för att de inte finns på riktigt. De är underbara, fridfulla, men av ett helt annat släkte. Än de som låtit negativitet och ångest bli en följeslagare i sänghalmen. För oss som är små. Där innebär ni lycka och glädje. Men det är det andra, den bistra sanningen som ger oss tryggheten. Därav lär hon bli kvar. Och ibland ropar jag på henne och ber henne lägga armen om mig. och det är då man måste andas tyst. Så ingen hör att jag egentligen andas för två.

Det låter bistert. Det låter deprimerande. Men ändå så vackert.
Och jag undrar hur mitt nästa inlägg kommer se ut.

/Jenny

nytt inlägg, ny dag men samma jävla liv

Ja.

Igår var iallafall väldigt trevligt. Och sentimentalt. Men mysigt. Ganska hetsigt till och från. Roligt.
Men stundtals bara kaos. Så jag ber om ursäkt till huvudpersonen för kvällen om jag ställde till det.
Men tro inte att jag inte uppskattade gårdagen, det gjorde jag. Ni sjöng rakt in i mitt hjärta.

Livet påverkar mer än vad man kanske tror. Och det underliga är att kroppen verkar känna av livet och hjärnan, för helt plötsligt så är jag inte med mig själv vad gäller hur jag ska hantera saker och ting. Inte ens en sådan  sak som andning, liksom en reflex, tycks lyssna. Börjar snarare fungera som en snara i verkligheten. Och en brist på andning kan helt plötsligt upplevas som något mer än en icke fungerande reflex. ett skydd mot omvärlden. Så tyst som möjligt. Och så kan man låtsas att man inte finns. Men vad hjälper det när man ständigt blir sedd. Sedd, och älskad. Och motståndet är enormt. Motstånd mot livet, mot balans och att lära sig tackla livet.

Jag är liten. Jag är trasig och ofärdig, osmart.
Och för en stund känns det bättre.
Tills jag inser att allt jag försöker är att blunda för mina lärdomar, vetskap och klokhet.
Men det blev så mycket jobbigare då, om man helt plötsligt hade en massa ansvar, ansvar för sig själv.
Så hopplöst onödigt.

/Jenny

vill bara tillägga att det inte är som ni tror. det handlar inte om DET.
helt plötsligt blev det något större. det handlar om ALLT.


Happy

Ganska happy idag. Det har varit solsken i flera dagar! Och då kan man inte annat än att släppa en del stenar. Klart att gruset skaver men vad gör det egentligen. Skavsårt har iallafall ingen dött av, även om det kan vaar både smärtsamt och plågsamt. Sedan har jag ju min egen lilla barometer och sångfågel som förövrigt är en riktig smitthärd vad gäller bra humör, skratt och lycka.

Gårdagen satt inte helt fel i mitt hjärta. Vi hade inga vanliga lektioner, fick vara ute och gå  i solen massor. Fikade på efetrmiddagen. Jag fick både vakna upp bredvid en ängel och somna vid en annan ängel. Inte konstigt att det känns som om mina vingar börjat växa tilbaka. Det avr länge sedan jag såg de. Och kände lite medvind.

Men nog om detta. Jag längtar faktiskt lite efter familjen som komemr tillbaka ikväll för det betyder at tdet är dags att sova i sin egen säng. Även om inget klår att vakna av solskenet i Vindeln. hehe. Jag vill dricka te ikväll det var länge sedan. Imorgon får jag pengar igen och det är bra för Hanna är en kostsam en. Eller inte alls. hehe, men fyller år gör hon och imorgon hoppas jag på något fetgott att äta. För det bruakr jag hoppas på hela tiden nu för tiden.

Men nu tänker jag itne slösa tid på sådant som inte behlver slösas tid på utan göra något viktigare. Gå och ge Madeleine massage til lexempel, kul att hon inte vet om det än.!

/Jenny

Kryptiskt var ordet.

Kryptiskt. Komplicerat. Ohållbart. Sårbart. Helvete.

Och hur är man liten och svag utan att tvinga någon annan att vara stor?

Och varför försöker jag med något för mig själv som inte är bra till någonting. Men för stunden är det lugnare i min hjärna. Och en sekunds mental nedvarvning kan jag göra mycket  just nu.

Men ändå blir det fel. Så fruktansvärt fel.
Förlåt för det.
Hata i tysthet, och målet för hat sitter här. Men det jag itne vet lider jag itne av. Dags att undanhålla sanningen? För egentligen finns det varken sannig eller lögn. Rätt eller fel. Vinst eller förlust. Det finns bara en massa upprivna förhållningssätt och bilder som alla har samma mål.

Att få hitta balans.

/Jenny

FÖRLÅT!

DETTA ÄR EN OFFENTLIG URSÄKT.
FÖR ALLT SOM VARIT OCH FÖR ATT JAG INTE KAN GÖRA DET OGJORT!
förlåt.

/Jenny

Det är bara så...

... vissa är bättre än andra. Och över vissa slutar man aldrig att förvånas, förundras.

Tack, för att du lyckades vända gårdagen till en av dagar att märka med positivitetsstämpel.

Hanna är en barometer. Skiner solen så skiner hon.

Tack och bock för allt, till er alla.


/Jenny

ny dag

Ännu en dag, med ont i magen, känslomässig instabilitet och trötthet.
Tycker inte om. Men hoppas att Hanna kan få mig på andra tankar.

/Jenny

Blackout

Oj, vem släckte ljuset?
Varför blev det plötsligt alldeles mörkt?
Jo jag vet varför, jag vet allt för väl. Jag behöver ingen påminnelse.
Men jag önskade att det förflutna inte kommit ikapp idag.

/Jenny

en delad dag

Min dag har varit delad. Fram till för ett tag sedan var jag... lycklig.
För första gången på mycket länge hade jag lyckokänslor, och ett rus.
Inte nu längre.

Jag gjorde en lyckad dag på jobbet.
Jag var en riktig dancingqueen på buggen.

Nu är jag en riktigt värdelös människa, en riktig  fitta.
Förlåt för att jag glömde det i... nästan två dagar.
Förlåt för att jag finns, andas och försvarar det jag tror på. Vilket var dig.
Förlåt för att jag försöker läka.

Det ska inte hända igen.
Förlåt.

En kluven och delad dag.
En kluven och delad Jenny lämnar bloggen.

/Jenny

Lite roligt!

Jag tycker att det är liiite roligt att jag uppdaterar min blogg lika ofta som typ bloggnördar på modebloggar med tusentals läsare. Skillnaden är bara att jag inte har tusentals läsare. Men ärligt talat, vilket är sorgligast? Att ha en modeblogg som man uppdaterar sju gånger om dagen eller så fort man går ut ur hemmet och att folk läser den flera gånger om dagen. Eller att man har en vanlig blogg som uppdateras fem gånger om dagen, eller så fort man går hemifrån men som läses av fem personer. Jag bidrar iallafall inte till att tusentals människor saknar liv! Och vem har minst liv? Jag som skriver om mitt liv eller de som skriver om dagens ouyfit?
Ville bara säga det!

Ville också säga att jag har en massa kärlek över! Kom och hämta lite!
Dessutom, kramar är det bästa som finns. De är varma, trygga, luktar gott av någon, mysigt, helt enkelt kramar is the ultimata humörhöjaren! Och det är bra för det mesta. Kramas mera!

För alla er (mindre än dussintalet, men ack så betydelsefulla) människor som bryr er om mig så tänker jag vara extra tydlig och tala om att idag har jag haft en jäkligt bra dag. så om någon undrar så vet ni nu.

/Jenny


ojojoj!

Nu har jag gjort en sådan där grej som jag alltid velat göra men som egentligen är en skitliten sak men som jag aldrig gjort, men nu har jag gjort det och det var högst trevligt och mysigt och jag undrar varför man inte gör det oftare! (Släng dig i väggen Lina för 30 ords meningar!)Jag har varit på café alldeles själv och druckit varm choklad, ätit brownie (båda med grädde!) Jag satt där alldeles tillfreds i ett hörn med mitt fika och en god bok. det kunde inte bli bättre. Över en timme lyckades jag slå ihjäl utan problemas. Nu sitter jag på bibblan igen, och smälter fika i min nöjda mage.

För övrigt köpte jag parfymen jag suktat efter en hel evighet idag. dock inte av parfymkillen. Men det gjorde mig ingenting. Nu är den iallafall min, bara min! hehe.

Ska väl passa på och nämna att jag hade en riktigt trevlig kväll igår. Sandra blev stoppad av polisen på väg hem till Hanna efter föreställningen. det var roligt. Hanna började prata om sin vassa kniv som hon hade på en plåt i famnen och jag och Sandra skämdes måttligt. Sedan somnade jag till Peter Pan filmen och nu kommer Hanna panna klivande.

/Jenny

Sluta låt som en 40åring Hanna!

Hanna det är bra att du har många bra kommentarer till mig men ibland låter du som om du är över 40 år!
Haha, det är ju faktiskt liiite pinsamt. ;)

Aja, hur som helst. Tänkte bara förtydliga att jag är på bra humör. För varför skulle jag vara på dåligt humör?
Jag tycker att jag har varit duktig den senaste tiden. Eller borde jag tycka något annat?
Jag tycker att jag har utvecklats mycket. Varför skulle jag förneka det?
Jag är stolt. Över mina pärlor, mig själv och det gemensamma. För det är något att vara stolt över.
Jag känner mig ganska stabil. Varför skulle jag erkänna för mig själv att jag är lite skakig, när jag slutar skaka av att tro på mig själv?
Jag kan en massa saker om jag bara tror på det! Så jag måste börja tro på fler saker. Inte konstigt att jag inte tycker att jag klarar något när jag inte tror att jag klarar något!
Jag är egentligen itne alls en stor egoist. Men jag håller fast vid att jag tror att mina egna ord är viktigast för mig själv. Därav överröser jag bra ord över mig själv när jag står för det. För det hade jag gjort om det hade varit någon av mina vänner. Är jag inte en vän till mig själv?
Det är tur att jag är så klok! Och det är tur att ni andra har lite mer verklighetsanpassat förnuft. Så jag kan ta hand om min klokhet menar jag.
Det är tur att jag förtjänar att gå och fika någonstans med kladdkaka! För det har jag tänkt göra.

Peace, love and understanding
Hata i tysthet.

/Jenny

p.s. Jag uppskattar inte kommentarer från personer som knäcker mer än de bygger mig just nu. Så jag föredrar om sådana personer i fortsättningen håller sig borta från bloggen. Jag skriver inte för dessa människor.

d.s.

Att vara sitt eget stöd?

Jag måste ju vara mitt eget stöd? Jag menar, jag kan ju inte leva på stöd från andra.
Jag borde vara en klippa att luta mig på.
Borde jag då vara min egen tröst också?
Eller mitt eget sällskap?
Ta allt ansvar för mig själv i mitt liv. Ja det sista lär jag ju faktiskt lära mig. Men att ta ansvar för sig själv behöver väl inte betyda att kunna allt själv, på egen hand? Tar man inte ansvar om man tar hjälp av andra då?

I förrgår lovade jag mig själv att sluta tänka på allt som hänt och bara vara i det som är. Lägga saker och ting bakom mig och ta upp framtiden i mina händer. Men jag kan inte hjälpa att det helt plötsligt ligger en massa stoppklossar ivägen för min utveckling som gör att jag inte kan sluta grubbla. Och jag hakar upp mig. Mitt liv hakar upp sig känns det som. För samma tankar snurrar på, samma tankemönster tar emot dem och samma hjärna ska hitta ett sätt att förhålla sig till det. Det är samma hjärna som tidigare varit så himla svag, som krupit upp hos andra och ridit ut stormen där. Som grät för allt. Men den hjärnan, den flickan/tjejen/kvinnan är inte idag vad hon var för bara några veckor sedan. Jag har lyckats med något. Jag har inte fått en förlust, jag har fått en vinst, på lång sikt. Det är bara svårt för att det är nytt och svårt at veta hur man ska förhålla sig till saker och ting. Men jag lär mig. Jag kämpar vidare. Och aldrig har jag ahft så lätt för att ändra mig tll något så positivt, på så kort tid, med ett sådant bra motiv. Mitt eget välbefinnande.

/Jenny

Jag är främst missnöjd.

Med livet, med människor som måste finnas i livet, med handlingar, med falska ord och löften, med att ingenting vet man inget förstår man och hur ska det få ett vackert slut?

Mina tankar går till Hanna, du har allt mitt stöd. Men du måste tänka på formationen och ta fram vågskålen. För hur du än vänder och vrider på det så kommer du inte bli av med det. Men gå inte ifrån dig själv, det är det viktigaste för mig. Ingen behöver dig bättre än du! Oavsett vad jag säger.

Jag såg Peter Pan musikalen igår kväll. Jag fick fullkomligen panik! Jag vill inte bli vuxen, vill inte, vil inte. Stoppa tiden jag vill inte gå i tick och tacks takt!

Min morgonstund kanske inte är av guld. Men den är ganska skön ändå, och fåglarna  vill att det ska bli vår! det hör man på hur de låter. JAg vill at tdet ska bli vår.

Visst kommer ni ihåg att jag är en ganska ickeförlåtande människa? Som helst bara ger en chans till människor men kan kosta på mig en till i nödfall för deras skull. Men det är ganska praktiskt att vara sådan, då vet man oftast var man står. Även om man undrar vad som hände med andra som bara hoppar runt hur som helst. Däremot är jag en mycket förstående människa. Jag har förståelse. Jag kanske inte alltid kan acceptera saker och ting, men förståelse har jag.
Bitterhet har jag visst också.

Jag vill ge sju veckans rosor, till alla goa girls för support och kloka ord. Tackar och bockar, det har behövts. --<-@

Jag önskar att jag hade haft något mer att slänga in här. Kanske några väl valda ord, men de tycktes itne infinna sig så jag får väl ge upp...

Föresten blir jag nog själv på stan idag. Men det kanske inte är en megaförlust. Jag kan ju alltid tassa förbi och kolla om parfymkillen jobbar, det börjar bli dags att köpa den där parfymen snart tror jag bestämt.

Puss och kram
/JennY

Hallå världen!

Kanske får lov att lägga ned skridskoplanerna :( mycket jobbigt.

Ville bara säga att det är något alldeles särskilt med att ligga vaken mitt i natten, i ett hus som tycks helt främmande. Men som på sätt och vis verkar välkomnande. Det är något alldeles särskilt med vänner som ställer upp också. Och det är lite extra mysigt att få somna i soffan när det är filmkväll. För så har det alltid varit.

Jag har visst fått beundrare också?! Tell me more, jag är mycket intresserad av att höra mer om vilka de är. :P

Det bor ett alldeles speciellt hat i mig just nu. Som jag inte kan/tänker/vill förklara.
"But it hurts, realy hurts in the middle of the night..."

/Jenny

Visste ni det?

Att jag är så jävla bra, och smart och snygg och bäst att det kanske inte finns någon som förtjänar mig?
Det är bara jag som får njuta av hela mitt praktfulla yttre och perfekta inre.

Och om folk som inte har respekt för andra människor men som kräver respekt tillbaka säger jag bara bläääääää!

/Jenny

EFTERLYSES!

Någon som vill åka skridskor och dricka varm choklad på Lördag dag!

/Jenny

Det är inte slutet av veckan...

... men mitt liv blev mycket tommare utan bloggen.

/Jenny

Paus

Jag är alldeles för ärlig, uppriktig och frikostig om mig själv just nu.
JAg tror jag måste ta en kort paus från bloggen.
(iallafall ett par dagar) och hoppas att jag kommer tillbaka med mer perspektiv och positivitet.
För jag kan inte gå och vänta på de dagliga vändningarna. Jag måste vända det och låta det fästa.
Jag tänker pausa här. Jag tänker återkomma i slutet av veckan.
Förhoppningsvis med ny kraft. Nya positiva texter, och kloka ord.
Om det nu är någon som någonsin sett dessa här vill säga.

/Jenny

Ge mig...

(vilken egorubrik)
... en varm famn,
en lugn röst,
en trygg plats,
ett andrum.
Så jag kan fälla mina tårar och det kan gå över sedan.

Jag känner mig själv tillräckligt väl för att veta  att det är precis vad jag behöver.
Jag vet också att det är lättare sagt än gjort. För visst erbjuds jag öppna armar.
Som jag visst inte kommit mig för att ta. Så då får jag ju faktiskt skylla mig själv.
Men det smärtar att vara begränsad i sig själv när man är van att spela fritt på
den känslomässiga spelplanen. Nu är det jag som står i schack och det vore ett
grymt nederlag om jag lyckades utmanövrera mig själv genom kyla.

/Jenny

Utropstecken

Jag känner  mig som ett korthus.
Ett hopramlat sådant.

Och där försvann hon...

Peace out

/Jenny

Världen är alldeles för stor!

Oavsett att nästan alla kläckt ur sig "världen är bra liten" så är världen stor, enorm, fruktansvärt enormt stor! Världen, livet, sanningen. Är det meningen att man ska rymma allt det i sina händer, i sitt hjärta, med sina sinnen?
Ska man förstå och veta, och det man inte förstår det ska man söka. Man ska leva, vara, räcka till, uppleva, tänka, känna, lära, praktisera kunskapen, lämna fotspår, påverka, förändra. Å herregud livet ger mig huvudvärk.

Jag saknar er alla, som jag äntligen ska få se imorgon. Var det meningen att det här lovet skulle bli en avvänjningsperiod? Ett avgränsande? Eller kanske både frivillig och ofrivillig ensamhet. Jag hörde att det efterlyses ett bättre ord för ensamhet. Men vad är det som har gett ensamhet en negativ klang? Att vara ensam. Eller känna sig ensam, är en skillnad, oändlig. Att söka ensamheten eller att få den fast man eftersträvar umgänge, är som att likna en häst med en sjöhäst. Det är bara namnet som liknar.

Ibland är jag övertygad om att hela världen har fel. Att ingen någonsin sett, eller kommer att se hur stor jag är. Vad jag är, klarar av, eller gör. Men ibland översköljs oftast av vetskapen att så inte är fallet. Att jag är precis som alla andra. kanske itne ens det. Men helt plötsligt, precis just nu, insåg jag hur liten och hur stor en och samma människa kan vara. Hur mycket och hur lite som ska till för att få den människan på fall eller skina. Men bakom allt det. Bakom alla tvivel, alla problem, alla fel och misstag som jag noga påpekar. Bakom det gott folk, är jag en människa precis som alla andra. Fast jag önskar att jag kunde säga särskild. Precis som alla andra önskar att de var någon särskild, speciell eller extra värdefull. Men sanningen är att det är vi alla. Allt det där. Inte särskilt djupt, jag vet, det sägs ofta. Men just det faktumet att när hela livet knackar på din dörr och du inser att du inte kan ta in det i ditt hus även om du öppnar dörren, eftersom det är för stort för att rymmas. Det faktumet är stort. För då inser jag att man måste besöka livet på den spelplanen. Man kan inte räkna med att få en komprimerad mapp. Man kan heller inte räkna med att få spela på hemmaplan.
Livet innebär inte trygghet.
Men då kanske meningen med livet är trygghet. För det finns ett ord och en känsla som är trygghet. Och bara för att inte livet som sådant rymmer det i sin reportoar så betyder kanske inte det nödvändigtvis att man behöver leva sitt liv och vara otrygg. Livet är itne allt, man måste fylla det med innehåll. Och mycket av det som finns att hämta är trygghetsmaterial.

(Gud hjälpe den stackars människa som tog sig igenom den här texten som tillsynes inte hade mycket till mening)

/Jenny


Det bor en optimist i mitt hjärta

inga ord är som mina,
lika tröstande och rena,
lika välsvarvade och dyra,
lika anpassade efter mig

det bor en optimist i mitt hjärta,
som fäller tårar och ligger vaken,
när jag sover,
som ser igenom fingrarna,
mitt suddiga synfält,
som försöker le fast hjärtat gråter,
och ibland släpper fram ett klingande skratt,
 ren som ett lakan,
oskuldsfull som ett barn,
och resten är en begravd klyscha,
min lilla optimist,
som jag lovprisar i dess saknad,
men glömmer att sakna när jag lovprisat,
som tas för given av omvärlden,
för andra,
men som omvärlden glömmer,
åt sig själva,

alla har vi en optimist av klyschor inneboende,
men en klyscha hade aldrig varit en klysha,
klyschor är högstatusuttryck,
sagt av de smarta,
efterapat av optimisterna


                                                                                                                                          /Jenny

                    

Vad har jag gjort...

... för att förtjäna att låta mig översköljas med omtanke från de människor jag bara trodde fanns som änglar i en tavla, vakande över små barn. Vad har jag gjort för att förtjäna deras helande blickar, läkande ord, värmande kramar och kärlek? Ingenting vet jag och inget förstår jag. Men ack så jag uppskattar det. Så mycket att jag inte kan beskriva det med ord. Och Gud vet var jag ahde stått just nu om jag inte lyckats förtjäna allt det där. Jag tror inte jag hade stått alls. Men så länge mina änglar går ur tavlorna för att vaka över det barn som finns inom mig, då är jag trygg från allt omkring mig.

/Jenny

Hanna är den långsammaste jag vet...

... både på att uppdatera sin blogg (nu har hon blivit ännu värre än Jennie) och på att läsa andras bloggar.
Eller vänta inte bara det, hon är långsammast på att äta, klä på sig och.. ja på det mesta :S Men jag tycker om henne ändååå <3
Sluta låtsas att du har ett liv, som sagt var. Och dessutom sluta med att sluta dela med dig av det till oss andra dödliga!
Jag har bara lite hatkärlek tillövers för dig eftersom jag inte sett dig på ett tag.
Plugga inte ihjäl dig kvinna!

Någon sjukanmälde jobb men kommer åka på dans... busigt. Inte särskilt, bara dumt.

/Jenny

Jag säger:

Fy fan till att vara beroende av andra.
Fy fan för att snylta på sina vänner.
Fy fan för att vara bitter och rutten.
Fy fan för att vara i den situation som en viss ung fröken befinner sig i, samt fy fan till hur jag lyckas hantera det.

/Jenny

Slut på lovet

Det är redan slut på lovet. Det har min att göra lista försäkrat mig om. Tonvis och åter tonvis av saker skall fixas. Det värsta är att det inte bara är inlämningar till skolan utan även sånt som rör en längre framtid, dvs, somamrjobb och annan idioti!

Ville helt enkelt avsluta denna missanpassade dag med lite negativitet, igen. Woho, varför är jag inte förvånad?!

/Jenny

Jag svär, någon är på hugget idag!

Jag tycker INTE om att höra att någon ursäktar sig på bloggen för att skriva ovärda/oviktiga saker. TRAMS!

Jag tog mig ut idag när det var solsken och insåg vad små doser av lycka kan göra för en människa, underverk.

Nu hänger min provade vårkappa i mitt nystädade rum och visar upp sig. Den är helt fantastisk. En sådan kappa som jag alltid velat ha och som jag skriver om i novellerna. En röd. Det kommer bli så härligt att få ha den i vår och gotta sig i.

När jag gick ute i solen så fylldes jag av världens känslor. Det går inte att beskriva. Men jag kände att min uppgift är slutförd, för tre personer. Och även om det inte går på alla så kan jag skörda många frukter av vad jag, (höjer mig själv till skyarna) har åstadkommit. Och jag tror varken att du, eller de i din närhet inser att du gör mycket mer med personerna kring dig i deras utveckling än du tror. Men det insåg jag idag. Och visst föll det ett leende över mina läppar. När jag slapp känna mig liten och värdelös utan kunde känna mig en smula stolt, helt utan en egentligen anledning och helt utan att någon av de förstått det.

/Jenny

Ansökan om uppskjut av döden

Hej Gud!

Jag är en helt vanlig människa. Jag är en av dina avbilder. Jag har alltså brutit mot allt man inte får, någon gång i livet. Jag är full av ånger och ångest över min ånger. Förlåt mig för min rädsla för dig Gud.


Nu är det så att jag önskar få liv efter döden. Naturligtvis pratar vi inte om evigt liv för det är det värsta som skulle kunna hända mig. Jag pratar om kanske tjugo år eller något sådant. Sedan kommer jag naturligtvis finna mig i att ha vilken plats man nu får efter döden. Men de här tjugo åren skulle göra mycket för mig eftersom jag begått många fel under livet och nu skulle vilja få en chans att hinna rätta till det. Ta det inte på fel sätt, jag vill inte se det som en gåva jag fått för att jag betett mig illa, utan snarare en tid för utveckling som jag inte hunnit med.


Eftersom jag inte anser att du varit mig tillräckligt nära under mina gångna jordeår så tycker jag att det är din skyldighet att se till att jag får tid på mig att klara ut saker som jag annars hade hunnit med, om du varit närvarande. Det är naturligtvis inte min mening att klandra er för jag vet att ni har alla människor på jorden att se efter. Men jag ber er, se till mig som liten är. Och jag anser inte att detta gjorts. Därför har jag också tvivlat på dig och det kan ha lett till vissa snesteg. Men nu skickar jag alltså det här brevet med önskan om liv efter döden. Det vill säga uppskjut av döden.

Som sagt var, se det inte som att det är ni som har brustit utan som att jag vill vara ädel nog att reda ut det här på bästa sätt innan jag tar en plats i himlen. För just nu känner jag mig inte förtjänt av den.
 

Med vänliga hälsningar


/ En av dina avbilder


SVAR: ANSÖKAN OM UPPSKJUT AV DÖDEN AVSLÅS.

AVBILDEN DÖMS HÄRMED TILL EVIGT LIV FÖR ATT FÅ CHANSEN ATT HINNA BEGRUNDA SINA MÅNGA OCH GROVA UTTALANDEN.

/GUD

(Nämen oj så det kan gå!)


Äntligen

Nu har jag bäddat rent, bäddat nytt, bäddat bort.
För att kunna andas.
Nu har jag rensat ut, dammsugit och torkat av.
För att uppdatera.
För att slippa trampa i allt jävla grus.
För att få se det fläckfria.
Nu har jag gjort det jag ska.
Nu tänker jag bara sätta mig ner och njuta.

/Jenny

Godmorgon världen!

Godmorgon! Inatt har jag sovit 12 timmar, hyfsat pigg och rask efter omständigheterna.

Biljetterna bokades trots allt igår vilket betyder att praoveckan är förflyttad till Västerås och kommer fyllas av farmor och farfars matlagningskonster.

Det är tänkt att jag ska orka jobba och dansa imorgon och visst, nog hoppas jag att det går.

Jag känner dock att min självkänsla fått sig ett ordentligt tillknycklande, vilket inte är så muntert.

Hoppas att er lördag blir riktigt fin. Själv ska jag försöka läsa ut boken som ska läsas för skolan. det blir mitt lördagsprojekt.  Och just det, jag ska gå och prova vårkappan nu och se om det är något jag kan behålla, minns ju faktiskt knappt hur den ser ut.

/Jenny

Varför har...

... det här blivit en bitterblogg? Det lät väldigt onödigt.

Eftersom inte bara jag har varit sjuk så har resten av familjen redan somnat. Själv sitter jag här. Läste gamla inlägg från Hanna H:s blogg. Gav massor av myskänsla och jag insåg vad mycket jag missat. Inte bara av henne utan av alla. Vissa saker kom jag inte ens ihåg hade hänt och vissa saker hade jag nog inte ens läst.

Det är så konstigt det där, ni vet, livet. vadå livet? Jag vet inte vad jag ska tro om det längre. Ingenting vet man och inget förstår man. Ingenting är lätt och ingenting går att förutspå. Livet. Vadå livet? Vad är det för påhitt? Är det något man måste tro på? Ungefär som man tror på att Gud elelr ödet styr livet. Vad händer om man inte tror på livet, slutar man leva då? Det är skillnad på att verkligen leva och att vara vid liv. Det ena är för mig mentalt betingat medan det andra är fysiskt.
Ibland undrar jag avd som händer med människor. Hur de kan förändras sådär hur som helst utan att ´man hänger med. Och hur kommer det sig att jag kan plocka fram sidor hos mig själv som är mer eller mindre starka och visa olika saker. Att jag ibland kan skriva djupa saker, ibland ytliga, ibland vara flummig, andra seriös. Är det något man bestämmer sig för? Att vara på ett särskilt sätt. Att ha en särskild inställning till livet. Är det att tro på livet? Att ge en ny bild av sig själv inför varje situation?

Så mycket händer hela tiden. Även om det händer så lite. Så lite kan göra så ont, även om det betyder så mycket. Så få kan vara så stor del av ens välmående, medan så många inte ens kan påverka. Vem ger du av dig själv till? Varför ger du dig itne till fler? Många skulle nog uppskatta det tror jag.

Jag läste en kommentar som hanna fått på sin blogg: "du är poesi personifierad", varför är det så få människor som får sådana ord till sig, och varför så sällan? det finns så många som är så värda att du ger dina ord till, vem du än är. Varför snåla på dem? Ord tar inte bara slut hur som helst. Även om jag skrev i mitt förra inlägg att de är stumma och oanvändbara för tillfället så vore det dumt av mig om jag inte försökte forma något av dem ändå.

Ge inte upp.
Se alltid till att stå kvar vid dig själv och vänd inte ryggen till huvudpersonen i ditt liv.
För hon behöver dig bättre än någon annan just nu.

/Jenny

Jag ville...

... skriva fina ord. Men allt som kom ut var stumt. Det är grått och tungt och beskt och rektangulärt och det går verkligen itne att forma några vackra ord av det. Förut hade jag kunnat lyckas bygga något av de, åtminstone text av ren biterhet utan hoppfullhet. Men itne ens det kan jag göra med det här. De är helt obrukbara där de står i raka led i mitt huvud. Och resten, det som bara cirkulerar och inte går att greppa, det är verkligen obrukbart.

Vad hände?

/Jenny

Magsjuka

Magsjuka is tha shiet! NOT! Så jävla jobbigt. Fy fan.

Skulle bokat biljetter till Västerås också men det gick ju inte alls. Allt suger, allt är emot mig.

Köpte en vårkappa igår som jag inte ens orkat prova framför spegeln idag.

Måste skriva ett jävla brev.

Måste läsa ut en jävla bok.

Måste börja äta något snart.

Fy fan vilket jävla lov.

/Jenny


Upplysning

Tänkte bara säga att det inte var den första tanken jag tänkte när jag vaknade, men det avr den andra. Och den har inte försvunnit än. Den håller i sig tre timmar efter att jag vaknat och den kommer hålla i sig till ikväll. Men imorgon är det säkert den tredje tanken jag tänker istället, så det går framåt.

Vad göra?

Föresten, varför är det ingen som har överraskningar åt mig för?

/Jenny

Tröst.

Läsa.
Skriva.
Dricka te.
Shoppa.

Kan man inte känna tröst bland människor får man hitta det i annat. Det är bara det att ingen torkar tårar som fälls över ett skrivblock eller en ny tröja. Te smakar beskt när det är kryddat av tårar. Så varför fälla några tårar alls?

/Jenny

En riktig bitterfitta

Det är vad jag är.
Men jag förstod att det skulle bli så här. Varför trodde jag ens att jag skulle få ett roligt och bra lov.
Det blev inget ikea eftersom lillebror bestämt dig för att kräkas hela natten. (inte hans fel men ändå)
Jag kommer dessutom inte kunna vara med hanna på söndag, eftersom jag dumt nog bokat mig på jobb den dagen.
Ber om ursäkt för det hannapanna.

Så den där listan på roliga saker kan ju strykas en efter en.
ojoj, livet suger. Bitchen talar.

//Jenny

En förvirringens dag.

Tack för en trevlig gårdag.

Idag är en mindre bra dag. På alla sätt och vis, verkligen. ojojoj jag vill inte vara med, nej nej.
Och precis just nu blev det ännu tyngre. Nu vill jag bara lägga mig ner någonstans och ruttna.
Vart är världen på väg. Det kan man fråga sig, och det gör man, iaf jag.
Känner mig inte positiv någonstans. Och allt har bestämt sig för att falla för mig smygvis. I ertapper. Och inte låta mig veta i förväg.
Bilden förändras verkligen från den ena dagen till den andra. Ibland ännu oftare.
Och den förbannade ensamheten är extrem. Jag är inte självständig och jag vill inte bli det. Mitt inre skriker efter sällskap, av alla slag men jag vet att jag måste lära mig leva med mig själv också.
Inga kramar värmer gott längre. Ingen famn tröstar så man känner sig nöjd.
Vad hände med livet egentligen? Ska det vara såhär.
Känns som att stå på ett torg med människor som går förbi i grupper och par och inse att man inte har ngn att klamra sig fast vid.
Eller att inse att man inte vågar gå vidare för att det inte känns tryggt. Men å andra sidan, inget känns tryggt längre.

/Jenny

RSS 2.0