25 februari

LÖN! Men inte mer än en tredjedel denna månad. Min långlånga ledighet tar fortfarande ut sin rätt i form av en ihålig plånbok. Men nästa månad kommer jag åter ha en full lön och då ska jag njuta av att köpa mig lite vårkläder minsann.

Inte nog med att det kom pengar idag, det kom fredag idag också, och jag är ledig i helgen. Underbart! Sitter på jobbet och inväntar avslut så jag kan rusa ner till tåget som ska ta mig mot ledigheten denna helg. Det kommer nog att bli mysigt. Nästa helg jobbar jag ju på lördagen så då blir det inte lika kul med fredag, det vet man ju. Men man får lov att njuta av de dagar man kan som är ingång mot en ledighet, oavsett om det är helg eller semester.

För visst längtar man lite till semestern nu. Ligga på en solvarm strand på den öländska kusten med en kall cider, en stor mjukglass och inte behöva bekymra sig om något. Veta att till kvällen väntar ett äventyr av dans. Veta att imorgon väntar mera mjukglass. Och veta att denna sommar, kommer jag att få spendera tre veckor med min älskling. Tre veckor i sommarsverige. Och tänker man på det, på det man har framför sig, då gör det ingenting att man får vänta lite nu. För jag har allt det där underbara framför mig, och inte bakom, det betyder att jag får längta.

Då var snart första rasten avklarad och jag går in på etapp nummer två av fyra av dagen. Kanske den jobbigaste etappen då det är den som närmar sig lunch... och sedan rullar det bara på.

Jag är en go och gla tjej på 20 vintrar som fått livet att snurra i behagligt mak. Som ler i stort sett varje dag. Som sover lika gott ensam som tillsammans. Som gärna lagar mat till någon annan men helst inte till sig själv. Som drömmer o msommar, som drömmer andra drömmar men som trivs bäst här och nu. Som har allt jag önskar och lite till. Men som önskar sig hela världen i sin ficka.

:)
/Justine

24 februari


Dagens uppdatering då. Idag har jag varit superonyttig (förlåt älskling).
Det blev billys panpizza till lunch samt under dagen även cola zero, kakor och lite lösgodis. Nu känner jag mig ganska sänkt må jag säga. Men dagen blev iaalfall lite roligare.

Har haft en supermysig morgon med sambon. Därefter bar det av till jobbet för mig och till Borås för honom.
Hans far fyller år idag och hade blivit glatt överraskad av att bli uppmött av sin son efter att ha slutat jobbet.
Själv jobbar jag till 20 även idag och imorgon blir det en lite nätt resa till Limmared med tåget klockan 17.30. Klockan halv nio kommer jag att vara framme och då vankas det gomiddag och mormorskramar. Supermysigt!

Själv hoppas jag på att hinna med dansen i Kalmar på söndagen, men vi får väl se... det är ju trots allt en bit att åka.

Nu ska jag återgå till allvaret.

Ta hand om er.

/Justine

23 februari

Sitter här och "lunchar mig". Jobbar till 20 ikväll. Men det känns rätt lugnt. Gick i fantastiskt väder hit och får skjuts hem, så jag är ganska munter idag ändå.

Onsdag idag då. Imorgon drar sambon till Borås och jag följer efter på fredag efter jobbet. En helg hos familjen Berg är vad som väntar, och jag tror till och med att jag ska få lära mig ett par nya ansikten till på köpet. Så det blir nog väldans trevligt.

Jag har egentligen ingenting alls att komma med. Livet ser precis ut som vanligt. Speciellt onsdagar tycker jag är alldeles för vanliga. Men jag trivs, ja jag trivs så oerhört bra med min vardag. Den är fin, och munter, och idag till och med solig.

/Justine

22 februari

Gick till jobbet i snöstorm idag, inte det mysigaste. Våren kändes plötsligt alldeles för långt borta. 
Solen skiner över snöiga gator och det gnistrar på havet av kristaller igen.
Det låter kanske vackert, men nu är jag less på kylan.

Idag blir det åter arbete, precis som vanligt. Därefter skall jag umgås med Linn och om jag orkar försöka ta mig ut för en jogg under kvällen.

Jag har fylld köttfärslimpa till lunch med mig. Mumma!

/Justine

Jag älskar dig, Del 1

Om kärlek i vardagen.

Många tror att när vardagen knackar på så flyr passion och kärlek fältet för gott. Men så behöver det inte bli. Allt som krävs är lite medvetenhet och vilja. Samt självklart att du tycker om personen som får rollen som käresta.
Det handlar om att lära sig visa kärlek på ett sätt som inte kräver veckovis planering eller en tjock plånbok. Och små vardagstips på kärlek finns det gott om. Här kommer några.

- Duka fram kvällsfika i soffan på en bricka med tända ljus, favoriteet och en lite finare macka en den med smör och en ostskiva. Variationen av smörgåsar är oändlig.

- Lämna små små ord av kärlek till din älskade, i kylskåpet, i tandvorstglaset, eller varför inte i underklädeslådan? ;)

- Låna ut dina vantar när HAN fryser någon gång. (mycket uppskattat)

- Fråga om ni inte kan tvätta bilen tillsammans, det är faktiskt mycket roligare än det verkar och kommer bjuda på många skratt.

- Spontanmassage i soffan funkar alltid.

- Ta initiativ utan att bestämma. Istället för att kräva saker eller gnälla för att ni aldrig gör något, föreslå saker. Gärna sådant ni kan göra tillsammans, kan vi inte baka en kladdkaka, uppdatera fotoalbumen, eller ta en promenad? Då visar du att du gärna gör saker tillsammans och ni slipper avsluta kvällen halvsovandes i varsitt hörn av soffan framför doktor Phil.

Nästa del i Jag älskar dig serien blir att lära sig vad man kan göra när man vill göra det där lilla extra, för någon som betyder det där extra i ens liv.

20 februari

Vilken underbar helg!
Startade upp fredagen med en fantastik kväll i kärlekens tecken. Det blev lite champagne och chokladdoppade jordgubbar till att börja med. I ett vardagsrum med oräkneligt antal levande ljus. Därefter avnjöts en trerätters på restaurang 2 rum och kök. Mycket mättna och belåtna rullade vi hemåt, tillbaka till ett sovrum med rosor och massage. Och resten är historia.

Helt enkelt en fantastisk och oförglömlig upplevelse som jag och älsklingen delade tillsammans. Den 18 feruari 2011 kommer jag att minnas med ett kärleksfullt leende på läpparna och en varm känsla i maggropen.

Tidig uppstigning imorgon för att påbörja en ny arbetsvecka. Älsklingen är ledig hela veckan, sportlov kallas det visst. Själv får man fortsätta slita. Men det gör mycket att veta att han finns där när man kommer hem på eftermiddagen och att han har fixar och donat de saker som skall göras.

Helgen avslutades med ett rejält dansass på två timmar. Det går framåt vill jag lova, med stormsteg. Och jag kan inte annat än njuta till fullo av att dansen åter har en sådan given plats i mitt liv.

Godkväll.
/Justine

18 februari

Då var det veckans sista slitardag. Riktigt tidig uppstignng blev det, men är värt varje minut eftersom jag hinner hem för att förbereda inför kvällens upplägg. JAg tror att jag tänkt på det mesta, ändå kommer jag säkert stå där och slita mitt hår över att det inte blev som jag tänkt mig. Men jag hoppas så innerligt att det blir bra, att det blir en kväll att minnas och att han kommer att ha ett leende på läpparna, för det är det där underbara leendet som gör att jag önskar att jag kunde ge honom hela världen.

Nu ska jag återgå till arbete. Skriver en kort summering i helgen om hur det hela slutade.
Håll alla tummar och tår för mig. :)

Kramar
/Justine

16 februari

Det finns mornar när man helst av allt skulle vilja stanna tid och rum. Mornar då man svävar i ett lyckosamt slummer av kärleksbrus. Fast klockan är halv sex på morgonen och det är mörkt bakom gardinen. Trots att älsklingen halvslumrar och rummet känns kvavt efter nattens intåg. Trots detta, så önskar man att man kunde frysa hela världen och att det enda som blev kvar var den varma bilden om en arm runt någons kropp, två par läppar mot varandra och en enda stor morgonkram. Men när klockan ringer så inser man snart, att man inte får behålla stunden, längre än att man minns den, som ett alldeles eget morgonmirakel.

/Justine

15 februari

Då vaknade man pigg och utvilad efter en god natts sömn på egen hand.
Jobb till klockan 18 ikväll och sedan får jag träffa min älskling igen.

Efter lite trassel så har jag nu bytt till mig lite bättre tider i veckan vilket gör att min plan inför fredagen kommer att vara fullt genomförbar. Och inte bara det, den kommer bli amazing! Men det kan jag inte skriva ut här, om min ängel får för sig att gå in o tjuvkika. Det kommer nämligen att bli en fantastisk kväll och en storslagen överraskning. (Nu har jag ju inte höjt förväntningarna alls :S )

Åh, det är roligt när saker och ting går vägen! Någon gång ska det ju göra det också.

Kramar
/Justine

14 februari

Tillbaka på jobbet för en ny arbetsvecka då.
Älsklingen har åkt iväg med jobbet och kommer åter imorgon kväll. Vilket denna gång faktiskt passar bra eftersom jag ändå jobbar till 21 ikväll.

Jag blev nöjd med förra veckan och hoppas på en minst lika bra vecka denna vecka. Dock utan alla hjärtansdag firande, vilket inte gör något särskilt så jag aldrig riktigt förstått poängen ändå. Vi är ju kära alla dagar ändå!?

Det som har slagit mig mest sedan han kom tillbaka i december det är hur mycket kärlek som svävar i luften. Hur väl vi får vardagen att gå ihop, ger och tar, överraskar och pussas. Vilken skön balans som infunnit sig hos oss. Där vi kan vara precis som vi är och älska varandra ihopkrypna i soffan med en kopp te. Under så många månader så var min högsta önskan att få uppleva vardagen. Nu är den här och den är än mer fantastisk mot vad jag vågat hoppas på.

Jag är verkligen genuint lycklig i mitt hjärta. Och hoppas vara det under mycket lång tid.

/Justine

12 februari

Tji fick jag! Ibland är tiden på min sida minsann.
Det blev ingen ensamkväll ikväll. Ingen är gladare än jag.
Ikväll väntar alltså en myskväll med älsklingen, Sushi, och förhoppningsvis en flaska rött till kvällningen.
Och, kanske det bästa av allt. IMORGON KAN VI ÅKA OCH DANSA!

Jag är förbannat lycklig över att han för en gångs skull säger fel tid åt rätt håll!
GLADFLICKA!

/Justine

12 februari


Det gick fort att bli stor. Följ en kort sammanfattning av hur det gick till när jag entrade vuxenlivet.

Juni 2009 - Studenten
Juli 2009 - Blir stormförälskade under semestern och träffar mannen i mitt liv
Juli 2009 - Har mitt första riktiga sommarjobb heltid under en dryg månads tid.
Augusti 2009 - Flyttar hemifrån med minimal packning, 130 mil ner i landet
Och - blir sambo
September 2009 - Februari 2009 Letar arbetsmöjligheter och provar allehanda sysselsättningar
Februari 2010 - Påbörjar min första heltidsanställning
Mars 2010 - December 2010 Lever ensam som "gräsänka" under tiden sambon är på utlandsmission. Skaffar en fritid, en vardag och köper en stor säng. Börjar spara pengar.
December 2010 - Tar körkort
Februari 2011 - Fyller 20!

Vad blir det härnäst?

/Justine

12 februari

Då har man slagit sig ner på jobbet då. Seg som sjutton och lite smått tom får man väl erkänna.
Helgen blev inte alls som planerat och ikväll blir en ensamnatt. Liksom måndagkväll, och med lite otur även söndagen där emellan. Men denna gången var det ingens fel, oplanerad händelse som kräver anpassning i vardagen. Och det får man väl lov att  köpa denna gång.

Gårdagen var iallafall en hit. Min tavla som blivit inramad var klar och jag fick hämta ut den. Mycket nöjd med resultatet är jag. Sedan danstränade vi på egen han under eftermiddagen vilket gick sisådär då jag mest blev frustrerad över hur mycket fel jag gjorde. Men så fort vi kom hem så sken jag åter som solen.

Efter en god middag (fläskfilé och rostade rotsaker) så blev det efterrätt framför filmen "I rymden finns inga känslor". KLaddkaka med apelsinkrokant och minimashmallows satt som mumma i maggropen.

Solen skiner utanför fönstren idag men under skorna knastrar den bistra kylan. Minusgraderna hopas sig och våren känns ganska avlägsen just nu. Men jag tror ändå att vi går en mysig vår tillmötes. Med värme och kärlek.

/Justine

10 februari

Det är en livsstil att vara kvinna till en officer. Och jag håller på att ta in den livsstilen just nu. Jag lär mig varje dag. Det finns saker jag verkligen lärt mig acceptera och saker jag kanske inte lärt mig ännu.
Jag har tagit till mig det faktum att "en sjöman kommer inte när det är sagt, han kommer när han kan" vilket gör att jag aldrig vet vilken tid han kliver innanför dörren. Jag har tagit till mig, men det kan fortfarande vara svårt. Jag har förstått det faktum att förutom kärnfamiljen, och vår gemensamma tillvaro, så har han också en tredje familj. Familjen försvaret, med systrar och bröder som han skulle ge sitt allt för.
Jag har nog även insett att tiden allt som oftast inte är på min sida. Men jag försöker hålla  mig väl med den ändå.

Varför? Jo för att jag är en självständig kvinna. Och för att den tid vi spenderar tillsammans, oavsett vardag eller helg, oavsett dag eller kväll. Den är fantastisk.
Jag älskar mitt liv. Jag älskar min officer. Men mitt liv är en livsstil som sakta kommer ikapp mig. Det är en värme och stolthet som skall bäras med dig, inom dig, helst som ett leende. Och det är ju inte svårt, för mitt leende är äkta.

/Justine

10 februari

Igår provade jag Ben & Jerry glass för första gången. Men huu, det var ingenting för mig. Såg även en bra film tillsammans med fina Linn. En ny thriller skapad av killen som gjort The Ring, ryslig kvalité med andra ord.
En glad överraskning väntade på kvällen då sambon kom hem trots att jag förväntat mig att få sova ensam. Det resulterade i en välbehövlig massage. Han är så underbar, min fina.

Idag har jobb stått på schemat medan snön har fallit utanför fönstret så har jag tröstat mig med godis ur denfarliga automaten. Hemgång väntar om en halvtimme och imorgon är det ledigt.
Tillbaka på jobber under lördagen för att sedan ha en ledig söndag med dans för hela slanten.

Det rullar på. Vardagen har lagt sig här i Karlskrona. Lägenheten på Finnagränd har blivit ett varmt och mysigt hem. Med nya möbler, ny belysning och kärleksfull gemenskap. Jag tycker mycket om det.

Kramar

/Justine

9 februari

Igårkväll var en fin kväll, tillsammans med min underbara pojkvän.
Vi gjorde inte så mycket. Satt mest i vår nya, fina hörnsoffa. Pratade, och tittade på något avsnitt Böda Camping.
Skrattade. Pussades. Men det var ändå en sådan oerhört mysig och fin kväll.

/ Justine

RSS 2.0