Heeeelg!

Helg! Jag slipper mr sushi och jag ska njuta av varje sekund som jag har min kärlek i närheten, fr nästa vecka blir det dödstyst i lägenheten.

Idag har vi varit på stan och köpt gardiner (julgardiner till köket och nya till sovrummet) tillsammans med Dennis. (Han köpte också gardiner) Vi har också hunnit avnjuta en lunch på Olearys, smaskigt värre. Efter att ha köpt en ny t-shirt till Jonas som han kan ha ikväll och sörplat i oss en kopp kaffe och massa kakor och gott så sitter grabbarna och checkar blocket och jag färger håret.

Ikväll blir det fest, då en av Jonas kompisar från Borås gästar Kallekrona, och stämningen bir nog på topp. Jag kommer glida in i sällskapet som den rocktjej jag är i mitt hjärta. Svartklädd och med ett nyfärgat sotsvart hår. Sexy mama. grrr. ;)

Snart ringer äggklockan, snart börjar kvällen, snart är det söndag och sedan är det måndag. Jag längtar inte. Men nu är det nu och vi lever här och nu.

Helgkärlek och halloween/allhelgonahälsningar till er alla.
/Jenny

Jaja

jag ska erkänna att jag suger på uppdateringar. Jag ahr ingen undanflykt heller. förutom att jag ska till jobbet strax igen och inte har tid att skriva en massiv uppdatering.

Vistelsen i Borås var dock riktigt trevlig. På lördagen blev det födelsedagsfirande för hela slanten när den yngste herr Berg fyllde 20 år. Han hade skaffat sig en bar och av storebror fick han whiskyglas och en bok med 1001 coktalirecept.

På måndagen åkte vi till Göteborg där jag klippte mig. Vi gick i nästan alla affärer som finns och ni kan tro att jag var shoppingless efter denna dag. Köpte ett par grå jeans som jag sökt efter länge. Vi passade också på att äta en god dagens i förbifarten och styrde sedan kosan hemåt för en lugn filmkväll.

På tisdagen lämnade vi in klänningen för insyning och köpte även armband och örhängen till balen. Jonas lämnade in sin rock på kemtvätt och dessa hämtade vi upp innan avfärden på onsdag förmiddag. Vi tog en sväng in till Jonas morföräldrar på en mycket trevlig lunch innan vi tog avfärd på allvar.

Sammanfattande, kort och koncist. Nu ska jag kila.
Hejs!
/Jenny

Hej hej!

Hej jag lever! Vi har varit i Borås de senaste dagarna och även en tur till Göteborg. Imorgon börjar jag jobba igen och därmed blir det vardag vilket kommer utmynna i nya blogginlägg. Uppdatering på vår vistelse kommer inom kort.

Puss och kram världen!
/Jenny

Skit

Mina överraskande jobbplaner gick åt helvete rent ut sagt. Nu står jag här med ett slavjobb som jag egentligen inte vill ha, för lite timmar, en förbannat dålig lön och aggressionsproblem. Varför ska allt gå åt helvete när man minst av allt behöver det? Varför kan inte jag ta itu med mitt liv som alla andra? Varför kommer jag vara det största misslyckandet som sitter här utan jobb, utan pengar och utan körkort. Varför??!!

Suck
/Jenny

Oj vad det snurrar...

... i mitt huvud av alla tankar just nu. Det är inte lätt med beslut och inte lätt att leva. Tänk om man väljer fel.
Tur att beslutet inte är mitt. Men tankarna mal ändå.

/Jenny

Fylle-Orvars sång

Jag har skrivit en ganska rolig dikt som jag precis just nu valde att kalla för Fylle-Orvars sång.
Det finns inte en enda paralell till mitt eget liv, bara så ni är på det klara med det. Men den är ganska klockren.
Den går såhär: 

Utbytbar fasta och fyllesvin
Pokervisioner och Grendalin
Godisshottar och sockerlag
Sinnelag Sverige och drickan är svag

 Femton tjejer och män i slips
Röda mattor och raggningsips
Sorgliga flaskor och pilsner på burk
Verkningslösa groggar och en hotfull turk
Förvirrade blickar och tappad balans
Trasiga drömmar och borttappat sans

 Sveper en flaska och sveper ett glas
Sveper en flicka och som får hjärtat i kras
Tror på sann kärlek och längtan är stark
Glider fram över välkänd mark
Förståndiga samtal och nötter i korg
Tigga om samlag och tigga om sorg

 Famla och fumla med buller och bång
Enorma tuttar och fyllesång
Läppar som möts mellan skönhet och skata
Kläder som slängs och en fångst av en flata

 Skandalpåslag och djupa gropar
Ånger under mattan vi sopar
Skräcken är mäktig och trasig bravur
Uppgjord flyktfint som ingen vet hur

 Varför svek inte minnet och ”det borde vart som förr”
Hon såg ju för fan ut som om hon krockat med en dörr!

 Tanken skrämmer men beslut är ej svårt
Nästa helg ska det festas jävligt hårt!



Tack och hej leverpastej
/Jenny


En avskyvärd dag

Det här är en sådan där dag som man gör nästan vad som helst för att slippa. Ni vet när man vaknar och bara hatar allt som har med den dagen att göra. Jag måste gå till jobbet om 10 minuter. HATA. Jag måste åka till friskis och gå på ett möte/stå värd, är idag opeppad på det, brukar inte vara. HATA. Jag måste sova själv inatt. HATA ÄNNU MER. Hatet flödar. Jag vill inte genomföra den här dagen. Varför kan man inte trycka på snabbspola?

Jag hatar redan morgondagen. För den ser nästan likadan ut. Fast egentligen hittar jag på det.
Livet är desorienterat. Kul att man alltid är vilse.

Min ena klocka är 10.00, den andra 10.03. Jag kan få dagen att gå 3 minuter snabbare.

Låt inte hatet styra din Måndag
/Jenny

Gårdagen - en succé

Gårdagen blev en succé. Till middag åts det marinerad kyckling med hasselbackspotatis och sås. Därefter blev det sällskapsspel och kvällen slutade helt lugnt på Nivå. (Uteställe i Karlskrona stad) Jag tror att vi alla var mycket nöjda med kvällen och visst, tjejkvällar är underbara, men det är något visst med att vara enda flicka och medelpunkt i ett manligt sällskap. Det blir en trevlig stämning och de är så mycket mer gentlemannamässiga när det finns en dam i närheten.

Mina kökspojkar fixade middagsmaten. En riktig höjdarmiddag, på manligt vis. Marinaden innehöll allt som finns i ett skafferi plus lite öl, det blev ett balanserat kaos kan man väl säga. Dock skall jag inte klaga. Slutresultatet var minst sagt njutbart.

Jag tog det lite lugnt och passade på att bry mig om mig själv framför spegeln en stund. Kvällens outfit var den röda klänning som jag bar på studentskivan, dock lite nedtonad med ett svart skärp istället för den röda rosetten och svarta leggins till det. Precis som Jonas konstaterade så borde jag bli bättre på att framhäva mina vackra läppar. Är annars nöjd med  mitt hopkok och min fina fläta ;P.


Sverigespelet. En variant av TP med endast Sverigefrågor var en mycket lyckad sysselsättning under ett par timmar. Kul med  något som man inte brukar göra! Synd bara att killarna skulle vara noga med att markera revir, det vill säga hörnor, med ölburkar så att man fick flytta undan de varje gång man skulle kliva med pjäsen på en sådan ruta. Herregud de är så känsliga!


Önskar er alla en trevlig Söndag och fortsatt njutningsfull helg. I eftermiddag blir det födelsedagsfika hos Dennis och sedan tror jag att jag ska dra med Jonas ut på en kvällspromenad. Därefter väntar Måndag och nya arbetstimmar, nya störningsmoment och nya äventyr.

Njut nu. Inte sedan.
/Jenny


Saturday evening

Laddar för en kväll som jag tror kommer bli toppen. Och det bästa av alt, lördagar och söndagar är slappa dagar då jag slipper gnäll från sura chefer!

Den röda klänningen har tagits fram, jag har fin fläta och ser så där lagomt snygg ut. (Fast positivt
inte bitter ironi)
Snart kommer "mina" pojkar och då blir det sällskapsspel och sedan middag, därefter ut och se stan by night, alltid lika spännande för en skogsmulle som mig. Kvällen är lång, och den har inte ens börjat! Jippie! :D Jag har fortfarande en hel dag kvar på helgen, dvs morgondagen!

Övertaggad, överlycklig, levnadsglad tjej lämnar bloggen med en klackspark.
/Jenny

Nytt inlägg

Nya tag. Nya dagar. Nya drömmar.
Knacka på utan att kliva in, men kika gärna i nyckelhålet.

/Jenny

Fulhet och förvridna drömmar

Jag tror aldrig jag varit så ful som idag. Och det värsta var att det inte var någon särskild anledning, utan bara den misär som drabbat mitt utseende för tillfället. Faktiskt extremt tragiskt. Så för att provocera min omgivning lite, för jag vet att ni lackar ur på mitt självömkande när jag sätter igång, så följer här punkterna som fick mig att vilja blunda för min egen spegelbild.

- Vet ej var de kom från, och det är sak samma om det är sambokilon, fjortisfläsl eller lathet, men jag har aldrig vägt så mycket som jag gör nu. Och det är faktiskt ena handens alla fingrar på tok för många kilon.

- Jag har ta me fan lidit av acne sedan jag var 12 år gammal, både i ansiktet och på ryggen. Det har resulterat i att jag inte kunnat vistas en enda sommar med bar rygg utan att skämmas och att jag konstant skyler mig för den jag älskar när han vill vara nära. Nu har jag bokat (ännu ett, har varit dr tidigare för ngt år sedan) ett beök på vårdcentralen för nu tänker jag tigga om att få något starkare sp jag kan bli av med det här och slippa skämmas.

- Visst, det sägs att 95% av alla kvinnor har celluliter. Men det blir ju inte direkt bättre av att jag har det i släkten.

- Mitt hår, som annars är en av de få saker jag är stolt över ser för jävligt ut just nu. Det är slitet och måste klippas samt att det var länge sedan jag färgade det och det har nu blivit en utväxt.

- Jag är så oerhört oberskrivligt trött och less på att inte ha några bröst att jag faktiskt inte bryr mig om vem som läser det här inlägget för tillfället. Varför var jag tungen att stanna i puberteten och aldrig få uppleva hur det känns att få handla en ny bh med anledning av att de gamla blivit för små. För jag skämtar inte när jag säger att det aldrig har hänt.

- Min förkyldning går inte över och jag ahr inte tränat på en vecka.

- Och sist men inte minst. Bristen på pengar gör mig helt osannolikt less.

Jag är så bitter för tillfället i min ensamhet att jag tror att jag ska publicera det här förbannade klagoinlägget och sedan försöka sova bort den här kvällen och ha mig själv som enda sällskap. Jag vet. Jag slutar aldrig frvånas över vilken tragisk människa jag är.

Och för alla er som bryr er, vilket hör och häpna är majoriteten av de som läser denna blogg, så ber jag er att i stilla tysthet låta bli att kommentera detta inlägg. Och nej, jag är inte djupt deprimerad och det har inte hänt något traumatiskt. <men just ikväll känner jag bara för att gå och dra något gammalt över mig.

Over and out.
/Jenny

True love

Den killen ÄR för bra för att vara sann. Och jag får ha honom i mitt liv. Inte undra på att jag är lycklig.

/Jenny

Innan läggdags!

Ville bara säga att jag har en fantastisk flickvän! Hon är helt enkelt bäst!
Kom hem trött idag, men med henne vid min sida så fylls man med energi och orkar allt.

Jenny, du är underbar!

Din / J. Berg

Gratis

Gratis indisk gryta med nybakt bröd till lunch och gratis Sushi till middag.
Ibland älskar jag mitt jobb!

Höstchillidill i soffan
/Jenny

Guldmedalj

Dagens guldmedalj går till mig själv för ett alldeles utmärkt genomfört uppdrag.
Jag är idag den 14 oktober 2009 mycket stolt över mig själv.
Jag har skrattat för mig själv idag sedan de goda nyheterna men jag tänker inte berätta något mer för er.
Hemlighetmakeri är underskattat.
Mer info kommer inom kort. ;)


Tillbaka till jobbet.
/Jenny


Kväll

Kyla. Te. Värme. Dusch. Morgonrock. Varm choklad. Gos.

Jag gillar hösten.

Puss och kram
/Jenny

Det nalkas höstlov

Söndagskväll, återigen lägger vi locket på en skön helgledighet och ställer siktet på en ny arbetsvecka. Dock är jag inte bitter, jag närmar mig nämligen ett skönt höstlov (v.44) . Bara två arbetsveckor dit och det skall bli toppen skönt att kunna släppa allt under en vecka. Därefter blir det arbete i form av skola och studier tills årsskiftet. Avslappnat och underbart!

Vad har vi gjort under helgen då?

Blev i fredags bjuden på middag hos Mr. Sushi av Jenny. Delikat och intressant, helt klart är att jag kan tänka mig att äta sushi igen. Något jag inte vågat tro tidigare, alltid tyckt det varit skumt med rå fisk. Dock tycker jag att herren som äger stället kunde släcka ner ”hetsbelysningen” (ett lysrörsarmatur) som förstör mysighetsfaktorn i restaurangen. Utöver detta har restaurangen helt klart potential.

Innan detta måste jag även tilläggas att vi tillsammans med Dennis gav oss ut att springa en god runda á 6 km. Skönt och uppfriskande. Tyvärr verkade det dock förära en kraftig förkylning med halsont för Jenny.

Lördagen var stillsam förutom att jag blev uppringd av Dennis. Detta då någon ligist varit på hans bil och krossat bakre sidorutan. Jag ryckte ut och hjälpte honom med att få in bilen på reparation.  Vädret hade annars kunnat skada mer än den förstörda rutan. Riktigt störande att det skall finnas folk vilka ger sig an ofog som förstörelse och enbart förstörelse då inget inne i bilen blev bestulet. Kvällen avslutades i goda vänners lag med fotboll och god dryck. Känga till Lagerbäck och landslaget men nu slipper vi vart fall att bänka oss för VM-slutspel, eller?

Vi gjorde ett härligt inköp under helgen också! Investerade i ett monopol och Yatzy spel. Dessa har vi invigt flitigt då vädret utomhus inbjöd till sådan verksamhet. Jag hade glömt hur kul det faktisk var med brädspel så uppriktigt älskar inköpet. Nu återstår att bjuda över folk på lite spel.

Kent har förövrigt släppt en ny singel ”Töntarna”. Nästa inköp nya Kent albumet Röd samt att boka in konserten i vår.

Länge leve Kent!

Eder / J. Berg


Tänk om...Tänk att

Tänk att världen är stor men universum är större och att världen är vacker och skrattframkallande.
Tänk att morgondagen väntar med hemliga kodord och nyckeln är ett leende.
Tänk om vi vaknar för tidigt och går upp utan mening, för att fylla sparade timmar med eufori i ett andetag av stolthet.
Tänk att få springa ikapp med hösten i en storm utan vingar. Och fly och fäktas i medvind mot havsbrus och endorfiängslan. Att omfamna andetagsmoln av värmeånga och hålla en hand i en handske och tycka att den passar perfekt i min.
Tänk om virrvarr av glömska blev drömska vinternätter, av värmevila i en säng med dun och omslingrade kroppar. Och omen hejdåkram blev en vänskapskram och en förhoppning om närhet.
Tänk att stormtrivas tillsammans i en vetenskaplig sfär, i en tårfylld kudde och tro på varandras svaghet.
Och tro på varandras ledord.
De betyder kärlek.
Tänk att vi är unga och osårbara. Fulla med livslust och längtan.
Tänk om vi tog den tillvara och byggde en framtid av möjligheter istället för ett hinder av svårigheter.
Och de taktfasta fotstegen i trappan. Den rasslande nyckeln i låset. Den varma smekningen i nacken. Och blicken du bara såg med ett halvt medvetande.
De betyder kärlek. 

/Jenny 


En helt vanlig dag

Fast dagen har ju knappt börjat än, så den kanske blir alldeles extraordinär iallafall. Vem vet?!

Igår kväll gick jag en promenad med Emma. Det var faktiskt ett riktigt behagligt höstväder för att vara mörkt och kallt och blåsigt ;). Man är inte bortskämd med att kunna träffa kompisar. Ännu mindre bortskämd är man att ha en vän som bor cirka två kvarter bort. det har faktikt aldrig hänt. Men ingen är gladare än jag att få lite tjejtid och pratstunder utan att mannen är i närheten. Han gör nämligen inte ett särskilt lyckat jobb som tjejkompis. Vilket i och för sig är en komplimang till hans maskulina sida.

Plockade lite valnötter igår som ska få ligga och torka till sig. Blir nog lagom till jul. Fler lär det bli också när de faller utanför fönstret. Man får akta så man inte får de i skallen. Det tror jag skulle göra väldigt ont.

Imorgon är det fredag. Jonas är ledig, jag jobbar. Förhoppningsvis bara under lunchtid men det har jag inte fått reda på än. Tanken är att vi ska äta middag på "min älskade" (host host harkel) Sushi Bar och Mr Sushi är alldeles exalterad över att få reservera bord tlll oss och laga en överraskningsmiddag. Spännande, eller bara äskigt?! nej då, skämt åsido, det kommer nog bli bra. Han tycker för övrigt att Jonas yrke är det mest spännande och pratar om hur coolt han tycker det är. Det är tur att han har respekt för min pojkvän, då kan jag känna mig trygg :P.

Kattslagsmål på gården?

Det ska bli skönt med helg och kvalitetstid. Jag längtar. Men nu är det torsdag och mellan arbetspassen idag ska jag klämma in lite jobbsök. Så otroligt flitigt av mig.

Nu ska jag nog sova en stund till. Det märks att det blivit höst. det är mörkt och blött och trist. Och jag sover heeela tiden. Jag tror hösten i Karskrona är en sjukdomsperiod. Eller rättare sagt, höst är en epedimi.

Blås inte bort nu!
/Jenny


Uppskattning

Oj så mycket uppskattning! Inte visste jag att namnsdagen kunde vara betydelsefull. Tack för alla värmande kommentarer. Fick även ett gulligt kort med posten hemifrån och en påse rosa godis. Ett telefonsamtal från mormor och morfar blev det också. Dagen var väl som alla andra dagar egentligen. Den avslutades dock med att vi bestämde oss för att käka på subway, mitt favorithak från umeåtiden. det var ett kärt återseende att sättatänderna i den mackan kan jag meddela.

Tog mig upp 05.45 i morse och cyklade till friskis i regnet för att träna ett spinningpass som min kära Emma höll i. Jag var helt matt efteråt, men nu efter lite frukost och ännu en timmes sömn känns kroppen åter på sin plats. Kul att man är morgonambitiös. Dagen bjuder på arbete som vanligt. Tänkte göra lite nytta på "hålet" genom att förbereda för morgondagens jobbsökande. Jag har inte gett upp på bättre möjligheter nämligen.

Vädergudarna är inte nådiga. De har gett oss blåst och dimma och regn. Jag ser inte fram emot att möta kylan ännu en gång.

Längtar till helg. Men nu är det iallafall mitt i veckan.

Kramar om er alla i regnrusket.
/Jenny

6 Oktober

Det är min namnsdag idag. Bara så ni vet. Namnsdagar är ett sjukt fånigt påhitt.
Vem firar en namnsdag egentligen?

Det var alldeles för länge sedan jag pratade med er på riktigt. Alla. Jag har inte glömt er, tänker på er hela tiden. Familj, vänner och bekanta. Tyvärr är det lite mycket att göra för att jag ska hinna ringa alla samtal jag vill. Men det lugnar nog ner sig tids nog och då ska ni veta att jag kommer ta mig tid för er.

Morgondis
/Jenny

Segast

Jag är segast på att uppdatera. Men jag har prioriterat annat de senaste dagarna. Och det har vart underbart.
Helg med min ängel är det bästa som finns.
Jag återkommer med nya krafter och optimism till veckan.

Puss och kram
Skumbanan
/Jenny

Jag har gjort det igen

Vänt upp och ner på hela världen.
Nu slipper jag telefonförsäljning och får mer tid på sushi.
Jag tänker leva loppan! Tids nog får jag göra som Jonas och jobba ihjäl mig. Det är inte mycket man ser honom när han jobbar över 60 timmar på en vecka. Mindre roligt. men men. det lugnar väl ner sig så småningom.

Det känns bra, jag är nöjd. Nu ska jag bara se till att få papper att skriva under på anställning osv. Jobbigt att behöva se till att allt går rätt till. Men jag antar att det är värt det i längden. Sedan är det bara att börja spara undan till körkortet och annat som skall köpas. Det är väl inte så bara när man inte tjänar så mycket att man kan stoppa undan hur som helst. Men det är alltid något.

Det ligger en förbannad förkyldning och lurar någonstans, men jag känner mig ändå så kry så jag tror att det får bli ett steppass ikväll. det är ju så himla roligt!

Imorgon är det fredag. Gissa vem som är ledig? Jo jag. (Typ sista lediga vardagen men det känns bra) Gissa vem som slutar tidigt? Jo Jonas. Gissa vem som är lycklig flicka? JAG! Fast jag ska ta den dagen till att göra viktiga ärenden. Prata med en annan bank om byte, ringa facket, kolla upp vårdcentral och tandläkare, m.m. Sådant som man måste göra när man är vuxen helt enkelt.

Jag saknar mina saker däruppifrån nu. Bland annat min halsduk. Den värmde så bra.

Idag är det 3 månader sedan min älskling dansade in i mitt hjärta och mitt liv. Det känns som betydligt längre, på ett mycket positivt sätt. Livet är underbart med dig vid min sida.

Kärlek
/Jenny

RSS 2.0