Hysteri och glädjeskrik

Och så blev de 4 istället för 2, och jag tror aldrig jag skrikit så högt som när det ringde på dörren och Madeleine och Miranda stoppade in sina norrlndska näsor i min hall. Men riktigt roligt var det och hysterin blev ett faktum.

Långhelgen innehöll bl.a shopping, god mat och halvt lyckat partande. Men tiden går fort när man har roligt. Nu sitter jag här igen. I en nästan tom lägenhet. Sjutton vad mycket plats vi har i vardagsrummet egentligen!

Första advent var igår. Nu är här pyntat och fint. Jag längtar. Snart besöker jag norrland och då får vi alla återförenas igen. Visst var det trist att ni for. Men jag taggar redan nya äventyr.

Kramar!
/Jenny

Snart kommer de!!!!

Om 3 timmar är lägenheten fylld  av hysteriska brudar!

Efter balen

Gårdagen måste ha varit den absolut bästa dagen på väldigt, väldigt länge. Jag ska sammanfatta den för er.

Det började med att Emma hjälpte mig med håret. Det resulterade i massor av lockar, en inbakad fläta och ett glittrigt hårspänne. Därefter blev det smink i silvergrått. Kan tyckas dramatiskt men det blev jättelyckat. Därefter tog jag på mig alla kläder, från strumpbyxor till handskar. Tillsammans med älsklingen posade vi lite framför kameran. Se föregående bilder. Emma åkte hem och bytte av med Dennis som klev innanför dörren. Han blev vår chaufför för kvällen, vilket var mycket tacksamt då jag inte gärna gått ens den korta biten, i vätan utanför.  

Väl på plats på fartyget började ett hälsande på alla som skulle deltaga vid middagen, det vill säga 30 personer. Vi fick en fördrink och ett halvt spelkort. Vi fick sedan i uppdrag att hitta den person som hade den andra delen av kortet, denna skulle bli vår första bordsherre. Det visade sig ganska snart att tanken var att vi skulle byta plats efter förrätten och sedan skulle besättningen (herrarna) byta plats efter varmrätten. Så i slutändan hade man haft 3 olika bordsherrar. Flyttningen gick till via ett lottsystem med tombola som utropades i högtalarna och det gnisslade och tjöt så vi alla trodde att något skulle gå sönder.

Menyn bestod av (kommer inte ihåg de exakta namnen för det)
Förrätt: Gravad lax med färskost, dill och något underligt som såg ut som torkat bröd men hade något snofsigt namn. Förrätten var för övrigt min favorit i menyn. Den serverades med öl, samt snaps, i mitt fall någon flädersnaps. Det skall tilläggas att jag aldrig druckit snaps i hela mitt liv och inte kan en enda snapsvisa. Men roligt var det, att höra alla ta i för full hals.

Varmrätt: Ryggbiff med baconlindad sparris och potatisrösti samt någon mycket god sås. Serverades med ett italienskt rött vin. Det vattnas i munnen på mig när jag tänker på det. Så otroligt god rätt!

Efterrätt: Konjakskokt ingefärspäron, mascarponeost med smak av vanilj samt en bit smaskig chokladkaka. Serverades med portvin. Dock ett aldeles för sött och tungt vin för min smak, så det smuttade jag endast på.

Efter efterrätten blev det kaffe och Baylis.

Innan taxibilarna kom för att ta oss till efterfesten och Statts festvåning så hann vi med ett par goda drinkar och dans på stolarna i mässen. Humöret var på topp.

Jag var så exalterad när vi klev ur vid statt att jag inte visste vad. Jag hade nämligen fått reda på att mitt favoritdansband skulle spela på kvällen, Date. Jag har inte fått dansa ordentligt sedan jag flyttade hit. Ni skulle sett lyckan i mina ögon. tack och lov hade både jag och Jonas tagit det lugnt under kvällen och var fullt tillräckligt nyktra för att kunna glassa på dansgolvet. Jag vet inte hur många kommentarer vi fick under kvällen för vår dans. Roligt men generande var det.

Klockan 00.00 serverades det plötsligt pytt i panna, ägg, rödbetor och sallad. Hahaha, gott med nattamat och pytt i pannan är tydligen tradition.

Sammanfattningsvis så vill jag säga att jag är otroligt glad att jag fick möjligheten att följa med. Jag är otroligt lycklig över all fantastisk dans som jag fick tillsammans med min ängel och jag ler stort för mig själv när jag minns kvällens alla bravader och alla trevliga människor jag fick stifta bekantskap med. allt var perfekt, klänningen, håret, maten, sällskapet, miljön och humöret. Och jag som var nervös och trodde det skule gå illa?! detta var den roligaste tillställning jag varit på! Ibland älskar jag mitt liv.

(Lalala) Färjan går över Öresund, det är samma båt som sist. Kaptenen han är glad och rund och vi får varsin påse twist...(Lalala)

Puss och kram
skumbanan

/Jenny


Före balen

Lägger upp ett par bilder nu innan det bär iväg. Fjärilar i magen har jag!


Kustflottans bal

Idag är det dags. Vi ska på kustflottans bal. Haha, jag tycker att det är en jättegrej, medan Jonas inte är särskilt brydd. Tror det är många som inte tycker att det är så märkvärdigt. Men det struntar jag i! Jag tycker att det ska bli jättespännande och eftersom jag alltid velat gå på en sådan fin tillställning i en svart långklänning med strassycken så tänker jag inte låta någon förstöra den hä dagen!

Om typ en timme kommer Emma och hjälper mig med hår och smink. Det ska bli underbart att få spendera några timmar med en tjej! Som jag har saknat det, för det var ett bra tag sedan. Dessutom är det vackert väder idag! Solen skiner från en blå himmel och termometern visar 10+ grader. Det känns inte som om julen är påväg, men idag var det praktiskt med värme.

Jag har precis duschat nu och sitter och studsar i soffan och hoppas att det ska bli dags att börja snart. Dock är jag ute i lite väl god tid eftersom vi inte sk infinna oss förrän klockan 17. Men man veeet ju aldrig. Är ju bra att ha lite extra tid om något skulle skita sig med frisyren.

Jag antar att ni vill ha bilder? Jag ska göra mitt bästa för att se till så det kommer upp under eftermiddagen. Annars dyker det givet upp imorgon. Håll tummarna för mig att jag inte gör bort mig bland allt fint folk och alla etikettregler ikväll!

Puss och kram
/Jenny

Om en vecka

kommer två av mina sessor och gästar mig! Det ska bli vansinnigt roligt och jag längtar så fruktansvärt mycket just nu! Ni är bäst i världen. Tack för att ni finns.




Jag ville...

... bara skriva något så det andra inlägget skulle vara det första man såg när amn gick in hit :P

Måste tagga till. Är förbannat trött i kroppen efter träning.

/Jenny

Bikten

Det finns ett problem med alkohol. Och det är att det faktiskt innehåller alkohol, vilket betyder att om man dricker det, oavsett med vilken inställning man dricker det, så blir man påverkad av det. Det sabbade min kväll igår. Tänkte att det skulle bli en lugn hemmafest (inte här hemma, men hemma hos en av Jonas kompisar), och det var det egentligen också. Men uppenbarligen så tror jag fortfarande att det inte spelar någon roll vad jag dricker och att folk som blir fulla endast blir det på psykologiska grunder. Vilket jag egentigen förstår är helt absurt. Man kan inte förneka den fysiska faktorn. Men hur som helst.

Jag har yttrat orden "jag kan inte bli full" "jag kan inte bli bakfull". Och jag äter upp det idag. Tycker förbannat synd om mig själv. Men har förhoppningsvis lärt mig en läxa. Tror en viss annan herre gjorde det också. Det enda strategiska med att utsätta mig för alkohol denna helg var att nästa helg är det bal och då kommer det serveras mycket fin alkohol under hela fyrrättersmiddagen. Med efterföljande fest. Det betyder att jag förhoppningsvis har bättre referenser till vad jag klarar nu efter att ha sabbat för mig. å förhoppningen är att jag ska slippa bli hemsläpad lagom till desserten.

Jag dricker inte alkohol särskilt ofta. Aldrig två dagar under en helg. Det brukar bli ungefär en gång varannan vecka. Oftast med anledning att det är fest, att det är gott och socialt. Jag dricker aldrig något jag inte gillar utan enbart för min egen skull, då jag lärt mig uppskatta alkohol som smakförhöjare i olika sammanhang. Helt enkelt. I grund och botten har jag lyckats ha det lagom och sunda förhållningssätt till alkohol som jag länge eftersträvat. Det som är kvar att lära sig är vilken mängd i vilken takt som är lagom. För uppenbarligen är det för sent att sluta när man får de första symptomen på att man inte mår bra.

Ja, jag har just haft en lång utläggning krng mina alkoholvanor. Ja, jag har publicerat ett inlägg på nätet som alla, inklusive mina föräldrar kan läsa. Ja, jag står för att jag gör det, för då lär jag mig något och visar er samtidigt att jag reflekterar kring vad jag gör.

Idag blir det träning och tacos på schemat. :) Bara så ni vet.

Ta hand om er
/Jenny


Karlskrona i novembertid

Idag lyckades jag visualisera sommar när jag cyklade hem från gymmet. Med hjälp av ett grönbladigt träd, grön gräsmatta och blått hav. Dock är inte sommar den bild som bäst beskriver Karlkrona i Novembertid. Jag hade kunnat göra det enkelt för mig och tagit en bild. Men jag tänker beskriva det med ord istället. det får bli dagens skrivning.

Det borde införas speciella termometrar som mäter känslan av hur kallt det är när det blåser. På morgonen står det fem plusgrader och man tänker att det inte är så kallt. Hundra meter från lägenheten har man förkylt sig och huttrar som en bäver. Haha, nej men seriöst det är sjukligt kallt när det blåser. Det har hänt mig ett flertal gånger nu att jag fått lov att kliva av min cykel och gå, för att vinden blåser som en vägg. Att inte kunna ta sig framåt på en asfalterad cykelbana i lätt nedförsbacke borde ge er en ganska god uppfattning om situationen.

Alla löven har blåst av nu. (Inte konstigt närdet blåser orkanvindar dygnet runt, stackars löv). Av någon konstig anledning så har de varit väldigt noga med att plocka bort alla löv från marken, vilket gör att det ser väldigt konstigt ut. Frosten har ännu inte riktigt kommit hea vägen hit och gräsmattorna är gröna. Himlen är blå (ibland, egentligen i undantagsfall för oftast är den genomgrå eller så regnar det storm) och träden ser döda ut... vart gick det snett?

Högst  intressant att uppleva en ny årstid. Och just det, jag glömmer att det egentligen är vinter redan. November är för mig en vintermånad. Men snö kommer troligen inte förrän i februari, om ens då. Så jag säger höst. Då blir jag mindre deprimerad.

Imorgon hoppas jag ha träningsvärk i rumpan. Men det lutar mer åt att ryggslutet kommer kacka ihop. Haha, det har blivit ett fenomen att alltid ha en halvt invalid bakom dörrarna til lfinnagränd 9. Alltid någon som plågas av träningsvärk. Nu tänkte jag va seriös och skriva ihop ett träningschema som jag ska börja följa. Men först ska jag snyta mig.

På återseende
/Jenny

Så praktiskt

Jag har fått tillbaka min mobil och mitt id-kort. en privatperson hade httat det gömt under en dörrmatta i en entré. Jag tackar och bockar. Mitt liv blev plötsligt lite mindre rörigt. Vad beträffar bloggen så finns det för tillfället ingen motivation. Försöker få ihop resten av tillvaron. Jag har varit här i snart 3 månader och jag har fortfarande inte en riktig vardag.

Och herre jösses, snoret rinner ut kranen. Men min halsont är på flyktstigen så imorgon hoppas jag vara tillräckligt botad för att kunna gymma. I wanna feel the pain in my rumpa. Det är helt klart lovely.

Balencheck:

Klänning - check
Halsband - check
Örhängen - check
Armband - check
Sjal - check
Ögonskuggor - check
Väska - check
Skor - får tyvärr ta några jag har
Håruppsättning - vet ej, måste kollas

Det är mycket som ska ordnas. Hoppas det visar sig vara värt det i slutändan. Spännande ska det bli iallafall!
Väntar med spänning på den 21.

/Jenny


Tisdag igen

Jahapp, sedan igår är jag inte längre arbetslös. Dock har jag inte börjat jobba. Men vet att det kommer.
Mitt största problem är dock hur jag ska lyckas få vara ledig då jag får norrlandsbesök samt när jag själv åker upp. Troligast stannar jag inte över jul. Så mannen följer inte med. Ska se vad jag kan göra. Men lite vuxenansvar får man väl ta.

Vad annars? Jag har träningsvärk. Jag lever på luft som substitut för pengar. Mat och kärlek har jag så jag klarar mig.

Någon gång får man faktiskt acceptera läget och sluta gnälla. Jag tycker det är dags. Iaf för min egen del.

Tar livet under armen och går.
/Jenny

SöndagsSöt

Söndag morgon klockan kvart i 11. Någon väcker mig med en puss. Någon ler ett underbart leende. Säger; älskling, frukosten är klar. Jag stiger i morgonrocken, går ut i köket. Slår mig ner vid bordet. Mitt emot min ängel. Mitt emot en underbar, kärleksfull söndagsfrukost. Och jag kan bara säga att jag älskar.

Älskling, du är otrolig. Och det är en gåva att få vara din.

/Jenny

Hellu

Nu har även jag blivit rubriklös. Vad hännde?
Jag tror att det är en bra dag idag. Eller så lever jag på det faktum att igår var en bra dag.
Men jag vet att imorgon kommer bli en ännu bättre dag.

Jag har träningsvärk i min rumpa. Ingen är gladare än jag för det.
Har åter tagit upp träningen denna vecka, som tyvärr törnrosaslumrat de senaste två veckorna. Men jag tänkte att det skulle bli ändring på det nu.

Snart ( i mitten av december, men ändå) är jag kvitt detta förbannade skitjobb.
Jag avskyr chefer som inte tar något ansvar utan får det att verka som om han driver stället i konkurs samtidigt som han är i Kosovo och festar loss på något bröllop.

Jag ska börja plugga till våren.

Jag kommer att åka hem över jul och förhoppningsvis även nyår.
Bara så ni vet.

Hej hopp gummisnopp.
Idag är det torsdag, imorgon fredag.
Vad mer kan man önska sig?

/Jenny


Kontaktbar igen

på det vanliga numret. Så sätt igång att peppra mig med sms så jag får era nummer igen.
Puss och kram

Förlåt mig

Förlåt mig. Jag vet att jag varit en dålig kompis. En dålig fickvän. Och en dålig ägare av min tillvaro den senaste tiden. Jag vet att jag hör av mig alldeles för sällan, eller inte alls. Jag vet att jag aldrig får tummen ur röven med mitt liv. Jag vet att det låter som att jag gör detta för att rena mitt dåliga samvete. Och det gör jag också. Jag har inte ens hunnit med mig själv känns det som. Och vad har jag gjort? Inget, eller allt. eller bara en massa skit.
Jag hoppas att denna vecka blir den vecka när min kraftansträngning ger resultat. När baksidan på myntet får en framsida och det kanske glittrar lite någonstans.

Det är svårt att leva. Det är tungt och jobbigt och komplicerat att få ordning på tillvaron.
Jag är trött. Så jävla trött. Jag har börjat prioritera disken framför samtal och städning framför reflektion. Vem vill leva i ett vakuum? Nu är det dags att visa var skåpet ska stå. Man blir så mycket offer som man gör sig till. Och jag vill inte vara där. Det är lätt, det är praktiskt och oansvarigt att hamna där. Men vem har någonsin valt den lätta vägen? Inte jag.

/Jenny

Okontaktbar

Jag är inte kontaktbar för tillfället.
Blev igår bestulen på min mobil och kan därför inte kontakta omvärlden.
Har lyckats lösa mitt abonemang men eftersom jag blivit av med kontakter och annat så får ni gärna maila eller på annat sätt förmedla ert nummer.

Återkommer när jag lyckats lösa resterande problem.

/Jenny

RSS 2.0