Tisdag

Mycket händer men jag har inte tidatt skriva. Det händer saker hela tiden. Så egentligen ahr jag massor att skriva, eller berätta. Men jag gör det inte för det är itne högprioriterat eftersom det är för ont om tid.

Min nya insändare kom in idag föresten!

/Jenny

Nu var det sluuut....

...på denna vecka. Denna relativt slappa vecka. Från och med imorgon börjar allvaret.

Här kommer några korta osammanhängande meningar direkt tagna ur in tillvaro. Jag rkar inte snickra ihop en löpande text nämligen.

Jag trivs som fisken i vattnet med att skapa debatt i tidningen och göra att halva Karlskrona blir upprörda.

Det är underbart med höst. Igår tog vi en tripp till ett vackert skogsområde och promenerade 13 km. Vi tog med oss te och det var hur härligt som helst!

Igår kväll blev en utekväll och jag hade 5 män runt mig. Inte fy skam ;). Trevligt gäng det där. Det blev en lyckad kväll, minst sagt.

Det blev att gå upp tidigt idag och tvätta. Mindre roligt.

Min ängel har farit ígen. Jag trivs inte med ensamheten. Det är jobbigt. Men man får anpassa sig. Och jag kommer ha fullt upp med annat, så.

Step är en sjukt rolig träningsform!

Knäckebröd ÄR underskattat.

Kalles randiga är också underskattat. Jag hatar Kaviar men älskar Kalles randiga. Den är super.

Varma koppen soppa är för övrigt också underskattat. Upptäckte jag nyss.

Minimorötter är överkattat.

Att bo tillsammans med den man älskar är det underbaraste som finns. Det är helt fantastiskt. Man får ett liv tillsammans. Skapar en tillvaro tillsammans. Och jag önskar att jag får vakna varje morgon med min underbara stjärna i framtiden. Eller i alla fall alla mornar när han inte är på jobb.

Jag ska försöka börja morgonträna.

Jag älskar min nya cykel.

Jag undrar om ni glömt mig.
Jag hoppas på besök under hösten.

Livet är en himlastormande utmaning. Redo att antas.

Massor av kramar.
Från hon som önskar sig en kram just i detta nu.
/Jenny


Friday night

Och jag har köpt en cykel. Det bev att offra pengar på en språjlans ny. En riktigt vacker skönhet. Svart, utan växlar med låg ram. En riktig pärla.

Sitter här i soffan bredvid grabbarna och äter popcorn. Vi har avnjutit hemlagad pizza och ananaspaj. Sedan provcyklade jag min cykel och nu är det soffchill för hela slanten. Jag känner mig nästan som en man. Fast en liten en, som inte kommit i målbrottet.

Jag känner mig nöjd trots att min plånbok ännu en gång känns alldeles slank.

Skall återgå till mina popcorn nu.

Friday night with the guys.
/Jenny


350

Detta är inlägg 350 i ordningen. Jag räknade lite hastigt ut att det betyder mer än ett inlägg i snitt, varje dag under tiden denna blogg funnits Jag undrar hur många vi kommer vara uppe i när den firar 1 år! Nu har ni fakta vart på vitt så nu kan ni inte klaga på att jag inte uppdaterar. Så det så!

Sjukligt vad mycket onyttigheter jag satt i mig den sista tiden. Jag som skulle börja ett nytt liv och bli supernyttig. Det kanske inte bara är en massa tomt prat det där med sambokilon. Tyvärr gäller det bara mig i detta förhållande. Somliga andra tycks kunna äta hur mycket skräp som helst och ändå rasa i vikt. Det är jobbigt att vara kvinna. (Jag skyller på det, det fungerar till det mesta.) Jag kommer antagligen rulla fram när jag kommer upp vid jul. Hmm... och balen hur ska det gå. Nej, nu måste det skärpas till här. Det är dock vad jag sagt de senate halvåret utan resultat. Tusan.

Jag är uppe med tuppen igen. Om en stund ska jag gå ner till stan och sätta mig på bussen. Återkommer senare idag med resultat av hur mötet gick. Gissa vem som bara jobbar halvdag idag och kommer hem vid tolv och som kommer få stå ut med att ha mig klängandes på sig hela dagen och morgondagen?? Just det! Min alldeles egna arbetsnarkoman ska få lite välförtjänt helg. Det kommer bli toppen toppen super duper bra! Och för första helgen sedan jag kom ner hit så är planen att faktiskt stanna i Kallekrona. Jag säger bara oh my good! Det tar sig ;)

Puss och kram
/Jenny

Sorgligt utseende, komplex

Min bloggs sorgliga utseende har get den komplex. Stackars! Jag måste göra något åt detta.
Som ni ser har den otekniska människan bytt mall för att visa att hösten är här. Dock vill jag verkligen hitta någon som kan göra om designen på riktigt. Jag skulle vilja ha den Karlskronainspirerad. Tänkte ta mig ut någon dag och ta lite bilder så får vi se vad jag hittar på sedan. Kommer ju inte ihåg någonting från webdesignkursen, så jag måste bli bundis med någon smart människa snart så jag kan lösa detta problem.

/Jenny

Trallvänligt

Fråga mig inte om rubriken. Jag kände bara ett stort behov av att använda just det ordet just där.

Idag är jag ledig. Steg upp och åt en god frukost när min man for till jobbet. Sitter i sängen och kommer somna om så fort jag avslutat detta. Jag förtjänar en ledig dag. För nästa vecka kommer jag jobba 9 timmars dagar. det kommer bli min vardag. Suck.

Jag ska på ett möta imorgon och träffa en person inom handikappomsorgen. Vi ska prata lite om vem jag är och eventuellt kommer jag få börja som kontaktperson. Man träffas en dag i veckan och gör roliga saker tillsammans med en person. Det tycker jag låter jättebra. Speciellt eftersom jag lagt mina önskemål på schema så jag får en vardag ledig. Då har jag nästan fyllt upp en 40 timmars vecka med arbetsmöjligheter tror jag. Dock har jag inte börjat än så jag vet inte vad det innebär varken med säljjobbet eller kontaktpersonen, men det visar sig väl med tiden.

Den 21 September var min insändare med i tidningen. Den handlade om det oproffessionella bemötande som jag mötts av på bland annat arbetsförmedlingen och inom serviceyrkena. Idag hade jag fått ett svar på den. Men det var inte någon som var arg på mig utan jag fick ytterligare medhåll, vilket jag tackar och bockar för.
Jag kommer alltså ner hit och ställer till med krig. En sann Lehtinen vill säga.

Nu ska jag gå och lägga mig igen.
Kramar
/Jenny

Shit pommfritt!

Saker och ting kan verkligen vända på en femöring. Igår var nog den värsta dageni mitt liv tror jag!
Men att saker och ting inte blir som man tror gjorde att jag fick somna tryggt och säkert i min ängels armar. Och denna dag har varit bra.

Möjligheterna haglar runt mig. Det gäller bara att ta vara på dem. Och tordas se att det faktiskt är möjligheter.
Och inte svårigheter. Som det kanske kan tyckas vid första anblicken.

Idag har jag varit på Sushi Baren. Nu blir det av till Friskis och sitta värd ikväll. Imorgon ska jag vara hemmafru. (Halva dagen och halva dagen ledig.) Nästa vecka börjar allvaret, det förbannade allvaret och alla jobbiga jobbtimmar. Men jag är ändå positiv. Och jag tror det kommer bli bra. Tids nog.

Saknar att inte kunna skriva någon poesi. det var otroligt länge sedan nu. Känns inte som att jag ahr tid att vara djup. All tid går åt till att flänga runt och  vara vuxen.

Det kommer säkert börja regna nu när jag ska gå. Himlen mörknar.

Vi hörs och ses!
/Jenny

Ett inlägg inte riktigt i tiden

Just det! Jag tänkte jag skulle gjort det tidigare (igår) men jag glömde helt bort det.

Jag måste skänka ett stort tack till familjen Berg som gav mig ett sådant varmt välkomnande i helgen.
Jag var nog egentligen ganska nervös för att träffa de alla i hemmiljö. Men jag hoppas att det gick ganska bra enligt deras mening också. Det var en väldigt trevlig helg, även om förkyldningen ställde till det för mig.

Stort tack för denna gång!
Nästa gång blir det värre! Var det inte så ni sa? :P
haha.

Kram
/Jenny

...

Ensamheten knackar på och man går på tå för att slippa höra ekot från sina egna fötter.

Ännu en dag när längtan styr med stormsteg och saknad styr med järnhand.

Och någon egen vilja är svårt att behålla, när allt kretsar kring din frånvaro.


Det händer och fötter

Då har man börjat med telemarketing igen då. Då vill ha ungefär 20 timmar i veckan. Sushi vill ha 10. Snart är jag nog uppe i en heltidstid på allehanda olika arbetsplatser ska ni se. Det är inte det roligaste jobbet, telefonförsäljning. Men faktum är att det är fina pengar, hyfsat lättförtjänta. Så det går nog bra ett tag.
Tänkte se om jag kan prata med chefen på friskis och se om det finns några morgonpass som recetionist till övers åt mig. Jobba mellan 6 - 8 skulle vara en rätt lagom start. För att sedan gå till sushi baren och avsluta dagen på First Base Sale. haha, fast alla tre samma dag blir det nog inte. Jag ska sneaka runt lite p åfriskis ch se om man kan få in en fot betalt. Annars nöjer jag mig iofs gladeligen med gratiskortet och alla underbara människor!

Jag är lite grinig för att jag tvingas hålla igen med träningen denna vecka. Åkte på en förkyldningssläng i Borås. Vet dock inte vem den skyldiga var...

återkommer
/Jenny

Bli attraktiv på marknaden - så vinner du slaget


Det krävs en hel massa saker för att bli en vinnare. Det krävs ännu mer för att behålla titeln. Men det är långt ifrån omöjligt. Här följer några knep som gör dig till en vinnare, och får andra att se dig som en sådan. Med andra ord, hur du får andra att se att du är den vinnare du alltid vetat att du varit.

Det aktuella området; allt för många ungdomar är arbetslösa i kommunen. Det betyder att dessa ungdomar kan identifiera sig med ungdomsarbetslösheten. Lika många önskar att de slapp. Större delen av denna misströstande massa ser antingen, 1; sig själva som misslyckade. 2; de tror att omvärlden ser dem som misslyckade. Inte undra på att antalet deprimerade ökar.

 När det kommer till att vinna finns det bara en väg att gå, den svåra. För det är där man hittar flest bevis för att man förtjänade att vinna.

 Utmaning --> Personlig utveckling --> Vinst

 För att visa andra att du vet hur man vinner måste du visa att du är medveten om att det krävs en strategi. Att ge sig själv utmaningar kommer leda till utveckling som i sin tur öppnar upp för vinsten. Större utmaning genererar mer personlig utveckling vilket ökar på vinsten. I slutändan är det alltså var och ens eget ansvar i vilken mån man kommer bli nummer 1, 2 eller precis som vem som helst på skalan.

 När det kommer till arbetslivet är denna filosofi oerhört viktig. För det är så vi når toppen. Oavsett om vi är nyblivna studenter eller chefen på företaget som nekar den nyblivna studenten så måste man alltid kunna påvisa att man har en vinsthistoria bakom sig för att det ska kännas lönsamt att anställa personen ifråga. Vi måste skapa erfarenheter åt oss själva. Skapa mål som utvecklar oss som individer. Då blir man en attraktiv arbetskraft. Det handlar i grund och botten inte om hur många lediga jobb som finns på marknaden, för företagen är alltid i behov av attraktiv arbetskraft. Om inte annat för att ersätta den redan slutkörda och ineffektiva produktionssnurran med alert nytänkande och effektivitet.

 Att vara arbetssökande är en livsstil. Man måste hitta sin egen speciella nisch för att märkas. Sina egna speciella nyckelord för att utvecklas, och bygga upp ett begär efter att konkurrera ut majoriteten. Alla kan bli en vinnare, alla kan bli en attraktiv arbetskraft. Mina nyckelord är utmaning, personlig utveckling och vinst. Vilka blir dina?

 

/Jenny Lehtinen


 


Nya kategorier

Har nu skapat nya kategorier och tänkte börja använda dessa. Gamla inlägg är tyvärr inte kategoriserade och vi får väl se om jag orkar gå igenom dessa. Troligtvis inte. Men man kanske måste lämna det gamla lite bakom sig och gå in på det nya.

Kategoriernas intressantaste pärla är Jonas gästar. Och den hoppas jag få fylla. haha. Även om han inte ska vara här inne och rota alldeles för mycket. För då tappar bloggen sitt värde. Det mystiska Jennyvärdet vill säga.

Jag hoppas få ett uppsving i mitt skrivande så småningom då det legat på is ett bra tag på grund av stress och tidsbrist. Tänkte dock, för att glädja mina arbetslösa vänner, lägga upp en text jag skrev för någon vecka sedan som belyser de unga arbetslösas vardag ur en positiv synvinkel. Tro mig, det går.


Klänningsjakt med resultat

Idag var jag, Jonas mamma och Jonas himself ute på balklänningsjakt.
Vi fann det vi sökte på första provningen. Betänk att officersbalen är en högtidlig tillställning som inte öppnar upp för möjligheter att ha en spektakulär klänning i form av höga slitsar, massor av krimskramspaljetter och djupa uringningar. Vi fann alltså denna enkla men mycket stilfulla svarta långklänning på Bride and Beauty ...
Ordinare pris 2000, nu sänkt till 500. Den skall sys in lite men satt för övrigt jättebra. Med ett strasshalsband, ett armband och en vacker håruppsättning så kommer han inte att behöva skämmas för mig.
Min panik är ganska stillad. Och jag kommer få vara en vacker, stilfull rockbrud, klädd för officersbal.



Från Boråstrakterna

Det vankas helg märker jag, på avdroppandet av kommentarer.
Ni verkar alla ha något helt annat för er. Vilket i och för sig glädjer mig. För det visar att ni alla har ett liv.
Eller så har ni bara fastnat i sovrummet med alldeles för intensivt sex. Eller i vardagsrummet med alldeles för fulla godisskålar. Eller i köket med alldeles för mycket disk efter fredagens bjudmiddag. Eller på toaletten med alldeles för hård mage för att det skall anses nyttigt. Det finns med andra ord en hel rad olika ställen ni kan ha fastnat på en fredagkväll som denna.

Personligen har jag fastnat i sängen, dock med kläderna på och laptopen i knät för att lämna en avrapportering efter en god middag. Det visas förnedringstv i burken och livet går sin gilla gång. Även i ett radhus som detta, åter igen i en helt ny stad. Men det är bara att inse att det endast är jag som är ny här. För har man vuxit upp i samma hus under hela sin barndom... hm, mycket konstig mening, men ni förstår vad jag menar, då är nog det mesta ganska bekant.

Nu ska jag sluta surra för jag krånglar in min hjärna på alldeles för avancerade spår för att jag ska lyckas följa de själv utan att snubbla. Så nu ger jag upp. Det har till och med blivit så illa så min byråkrat till make sitter och kommenterar meningslängden. Jag börjar tappa stinget.

Fredagsmys på er
/Jenny

p.s. Jag har blivit fotad med pinocchio (hur stavas det?) idag och jag har letat efter en typisk Boråsbrud, det närmsta jag kom var modelldockan på Gina Tricot. Jag undrar om det säger mest om staden eller affären.

D.S

Det knaprar

Sitter vid min nya dator och är i farten med att försöka skapa blogginlägg nummer två i räkningen. bakom mig sitter Jenny och hon ser så besynnerlig ut. Måste vara för att vi är så nöjda just nu med vad vi åstadkommit under dagen. För vi har varit flitiga, vi har varit effektiva och rent utav grymma. Så nu åtnjuter vi en dammfri miljö med kristallklara fönster och väldoftande rum. Hösten kan nu ta ton med sitt bittra mörker och kyla för nu har vi förberett livet inomhus. Detta invigde vi med att bjuda hem en kollega och godvän på en delikat fiskegryta. Klockrent koncept att bjuda hem någon och prova på något nytt recept, kan rekommenderas.

I morgon så lämnar vi Karlskrona för nya äventyr. I morgon styr vi Saaben till min hemstad Borås. Ska bli kul att få träffa familjen igen och kika vad som hänt i den lilla staden.

Som vanligt tar det mig evigheter att författa dessa blogginlägg, får se när man får upp ett flyt.

Vad som sker i bakgrunden just nu är att Jenny letar balklänningar och är superfokuserad för att hitta den där rätta modellen. Vi ämnar gå på Officersbal i November, får försöka stötta henne i den lilla kris som detta försatt henne i. Kanske hjälper det om man bjuder på en håruppsättning?

Tiden knaprar (man hör det), snart är det julafton.

Eder / J Berg


Tiden springer...

... och jag går. Inte konstigt att jag alltd reagerar sent och aldrig är i fas.

Idag har höststädning stått på tapeten. Och det blev faktiskt av tillsist.
Det har dammsugits, torkats golv, torkats ur skåp, torkats av utanpå skåp, tvättats fönster, städats toa, diskats osv. osv. Vi har dessutom hunnit handla. Och nu har vi just bjudit Dennis på middag. Det blev en otroligt god laxgryta med crabsticks, zuccini och gul paprika. Helt fantastisk, och jag lovar att bjuda på den om någon av er får vägarna förbi en vacker dag. Till efterrätt blev det mina kladdiga chokladmuffins med smält, mörk choklad i, toppade med spraygrädde, frysta bär och krossad choklad. Också en riktig hit.

För tillfället äts det popcorn och tvättas här. En bra kombination som gör livet lite enklare.

Imorgon styr vi kosan mot Borås och Jonas hemtrakter. Jag ser fram emot det med spänning.

Tror att det snart är dags för honom att göra ett nytt försök i bloggvärlden. Jag måste bara få tillfälle att sätta mig ner med honom och andas ett par minuter. Det händer visst något hela tiden. Även om det kan tyckas vardagligt.

Kramar
/Jenny

Hjälp!

Det ska bli officersbal i November. Det vill säga höstbal. Jag kommer inte lyckas hitta något att ha på mig.
Vad göra. Just nu känns det faktiskt som ett stort problem alltihopa. Suck. Varför kan man inte se ut som typ... någon snygg kändisbrud istället?

Jobb och träning står på dagens schema. Ledighet snart.
Föresten kanske jag hamnar i telefonförsäljarbranschen igen. Jag vet, jag vet. Men behöver man pengar så behöver man. Nöden har ingen lag.

/Jenny


What a feeling!

Jag visste inte att man kunde må så fruktansvärt bra av att vara kär och ha världens underbaraste förhållande! Eller rättare sagt, jag trodde inte att det skulle hända mig. Men det har det. Och det har gjort mig så hel. Det är fantastiskt. Och det är ett mirakel varje gång jag får vakna bredvid honom och inse att han är mer än en illusion och en drömvision. Han är min, min drömvision i verkligheten. Och det är sannerligen få förunnat att få vakna bredvid den människa som på pricken stämmer överrens med ens drömmar om sann kärlek.

Igår kom han äntligen hem igen. Eftersom det inte kändes som måndag så firade vi det, oss, och mina ngt positiva jobbsökarupplevelser genom att äta ute. Jösses vad gott det var! Helt otroligt. Och det var riktigt riktigt länge sedan jag åt på restaurang. Hm, kände mig väldigt lyxig faktiskt. Inte bra, inte bra.

Vi är ett vackert par tillsammans. Det är vi faktiskt, så det måste sägas. Och ibland när man är ute och går så ser jag att folk tittar. Och det är då jag inser hur bra jag har det och måste le ännu mer än jag redan gör.

Det kommer bli mycket ensamhet för mig fram till vecka 44. Så den som känner sig manad får mer än gärna titta förbi på en kopp kaffe. hm, vem försöker jag lura?! Hur som helst, det blir nog bra.

Snart bär det av till jobbet. Skön tid att börja halv 11. Dock för få timmar att jobba 3 timmar om man ska ha några pengar. Men jag får erfarenheten iaf och jobbarpå att hitta fler jobb. höhö. Får en chans att jobba upp mitt cv lite med hjälp av detta också, samt erfarenhet av restaurangbranchen. Alltid bra att ha.

Ska vara värd på friskis ikväll. Funderar på att dra en sväng i gymmet innan och sedan sitta i bastun. Är man halvfinsk så är man, det sitter i generna ;)

Saknar er alla!

Tisdagssång
/Jenny

Just det!

Bra att du påminde mig Madeleine! Min vanliga mail, telia.com är död. Jag har skapat en ny, hotmail. [email protected]. Men jag har inte fattat vart man lättast ändrar det på typ msn utan att behöva flytta en i taget det verkar jobbigt. Så vill ni mig ngt nu för tiden så är det på addressen ovan ni bör söka mig. Någon vänlig själ får gärna instruera mig i hur man löser det dilemmat. Så vi alla kan leva lyckliga i alla våra dagar sedan.


Idag är det måndag och jag slöar förvånansvärt mkt utan dåligt samvete. 3 samtal har jag ringt och ett mail har jag skrivit. Men egentligen var det tänkt att jag skulle fara ut till MAX med CV. Men det får faktiskt bli senare för jag orkar verkligen inte nu.

Jag är trött hela tiden. Sover mkt men vaknar trött, somnar trött är väldigt mkt trött helt enkelt. Jag vette sjutton varför. Kanske för att hjärnan är på helspänn inför allt det nya. Den har ställt in sig på ett halvt kaosläga hela tiden och det tröttar väl. Sedan har jag tränat mkt denna vecka, vliket säkert också kan vara en bidragande faktor. Även om man borde bli pigg av träning.

Kul inlägg det här. Nej inte särskilt.
Men i alla fall. I eftermiddag kommer han hem igen efter alldeles för lång bortavistelse 300 meter härifrån. Är inte livet lite ironiskt ibland?

När jag vaknade imore bestämde jag mig för att jag bara skulle vara arbetssökande 1 timme idag och ringa samtal och skicka mail. Sedan ska jag vara hemmafru. Så det så.

Puss och kram,
/Jenny


Godkväll i stugan.

Å, ä och ö är tillbaka.
Och så är även jag.

Notting hill går på 3an ikväll. Jag undrar hur många gånger jag sett den...
Vet ni vad? Jag tänker se den igen!

Godnatt, sov sött, vakna blött.
/Jenny

Sover som en klubbad säl

Somnade 22.30 igår. Vaknade 10.30 idag. Jag sover som en klubbad säl.
Herregud.

Alltså, ja, idag är nog första dagen denna vecka när jag inte har ngt som har med jobbsökande på schemat. Det är faktiskt helt sjukt! Inte konstigt man blir less i skallen. Nu har mitt tangentbord f[tt fnatt. Jag vet inte hur man 'ndrar s[ det blir r'tt med [' och ;... ja ni vet de tre sista bokst'verna i alfabetet. Suck.
Jag 'r sjukt oteknisk.

T'nkte kanske st'da lite idag. Och tr'na. Men helvete, orka skriva n'r det ser ut s[ d'r! Ngn gullig m'nniska kan v'l tala om hur man f[r bort det!!!!

Jenny

(OBS! inom stor parentes)

MÅSTE TILLÄGGA TILL ER SOM KOMMENTERAT JONAS INLÄGG MED ATT VI SKRIVER LIKA.
SKÄMMS PÅ ER! DET FINNS INTE EN LIKHET MED VÅRAT SÄTT ATT SKRIVA, SPECIELLT INTE NÄR HAN INTE HELLER ÄR SERIÖS UTAN SKRIVER BYRÅKRATISKT MED FLIT FÖR ATT FLUMMA!
NI JÄMFÖRDE MIG MED EN OSERIÖS NYBÖRJARE.
HOPPAS NI LÄRT ER LÄXAN.

upprörd flicka lämnar bloggen i protest
/Jenny

Jag undrar...

... vad DU tänker på just nu.

Lördag



Jag kommer visst alltid vara hårdrocksbrud i hjärtat. Tillbaka till det blåsvarta håret,
och jag trivs som fisken i vattnet. Katter gillar fisk!
Har precis tvättat ur färgen på bilden så det är fortfarande blött och återger inte resutatet
till 100 %, men liksom vadå. Jag bjöd er iallafall på ett smakprov :P

Om en halvtimme går jag iväg till Friskis och kör mitt efterlängtade danspass.
Återkommer säkert ikväll. (Jonas ska ha massor av stryk för att han inte lämnade cykeln hemma)

Föresten, jag glömde säga att jag somnade strax före 21 igår. Och vaknade 9.30 imorse. Någon var mkt trött flicka.

Kramkram
/Jenny

Vissa gör si, andra så, eller inget dera.

Det står en flicka i en kassa på en Sushirestaurang. Det står en flicka i receptionen på en anläggning där man bör vara träningsvan. Det står en flicka och hänger på arbetsförmedlingen. Det står en flicka i kön på Ica. Det sitter en flicka vid köksbordet och läser morgontidning. Det sitter en flicka med laptop i knät. Det sitter en flicka på bänken som bor granne med havet, och ser sig omkring. Det ligger en flicka på golvet i en träningslokal. Det ligger en flicka på soffan. Det ligger en flicka i sängen idag, och där lär hon stanna till imorgon.

Överallt ser man henne. Överallt går hon. Överallt sitter och överallt står hon. Jämt ska hon prata, kan inte va tyst, det vore bättre om hon inte sa ett knyst. Tittar och talar och frågar om allt. Inte konstigt att människor beter sig kallt. Missuppfattas och tappas bort. Alltid i farten, utan listan är allt annat än kort. Rimmar och flummar i oändlighet, eftersom ord och att skapa är det bästa hon vet. Om hon var stor skulle hon lära sig leva. Lära sig sy varje trasig reva. Lära sig leva utan idioti, att kommunicera via telepati. Att bygga ner murar istället för upp och skaffa en dygnsrytm som liknar en tupp. Stolt bära huvudet högre än en giraff, utan att någon skulle våga utdela straff. Låta alla se vilken hjälte hon är. Hålla sig själv förbannat kär. Sova på siden och vakna utan sorg. Skörda sina frukter och bära i en korg. Dela med sig till alla och en var. Tills hon inga frukter hade kvar. Då skulle hon somna, sen skulle hon vakna. Utan att sina frukter sakna. Och fortsätta leva precis som förut. För när livet är toppen, vill man inte att det tar slut.

Bli en livsnjutare du också! Bli en egenkär människa du med! Bli den personen du vill vara! Bli den vinnare du alltid vetat att du är! Bli allt du önskar, allt du vill! Och mer där till.

/Jenny

Underbar död

Vänta, det är inget emoinlägg!
Måste bara först skälla ut er för att ni slutat kommentera min blogg! Ingen har frågat mig om vad det är för jobb och ingen tycker längre att mitt liv är intressant. Men vet ni vad, det skiter jag i, för jag VET att det är intressant.

Ok, angående rubriken. Kom precis hem efter att ha gått frn Friskis. Var där och tränade. Hade ställt in mig på ett lagom fjantigt medelpass gympa men fick någon impulsryck och det slutade med att jag hamnade på ett 1 timmespass spinning... inte bas, utan medelnivå. Alla som provat spinning någon gång vet att 1 timme är mycket. Alla som provat basnivå vet att det är tungt. Alla som provat medel första gången vet att det är döden. Jag dog fan. Just nu (jag har inte hunnit duscha) luktar jag grovt mycket manssvett. Jag svettades som en gris (läs man) och när jag klev ut ur salen så förstod jag varför det ibland luktar spya i spinningsalarna. Jag klarade mig dock från det ödet och lyckades släpa mig hem. Fantastisk prestation av mig sjlv faktiskt! Jag är helt underbart nöjd med mig själv just nu.

Denna fredagkväll ska jag göra till min alldeles egna, supersköna. Jag har köpt provivadryck med gul kiwi och mango, jag har frysta bär och jag har citron/kaktussorbé. Jag ska slösurfa, slötitta på tv och kanke slöläsa lite i en bok. Jag ska må så jävla bra. För det har jag förtjänat. Denna dag har varit otroligt hektisk.

Så, vad bjuder morgondagen på mån tro?
- Det jag inte hann/orkar göra idag till att börja med, det vill säga skicka mail till BLT.
- Sedan ska jag skriva 1 personligt brev som jag ska skicka via nätet och sedan följa upp på måndag.
- Jag ska städa av lite.
- Jag ska skissa på ett förslag till förändring av interiör på min nya arbetsplats (rent utseendemässigt. Med enbart män där så har det kommit i skym undan och han sa att jag gärna fick ha lite ideer om jag tyckte det var kul, vilket jag gör)
- Om jag är riktigt ambitiös så kanske jag stryker lite, men det tror jag inte.
- Sedan ska jag gå på ett danspass på Friskis, vilket ska bli superroligt!

Just nu är lägenheten lite smrörig, den känns som ett hem, den känns som mitt hem.
NU ska jag ägna mig åt mig själv. Ha det underbart.

/Jenny

Fredag

Fredag den 11 september. Har tappat räkningen på hur många år sedan det var world trade center föll.
Whatever.

Snart bär det av till jobbet. (förvånad smily)
Denna helg kommer jag bli ensam, eller rättare sagt från och med för några timmar sedan fram till måndag eftermiddag är jag ensam. Det känns väldigt jobbigt på sätt och vis. Livet liksom rullar på utan att jag hänger med och jag vill egentligen bara stoppa tiden i soffan med en kopp te tillsammans med min älskling. Men det är bara att inse att tiden inte väntar.

Idag har jag en hel del för mig. Dagen är fullbokad, tro det eller ej. Slutar klockan 14, ska förbi ngntans och köpa en tröja jag kan ha på jobbet, sedan hem, ringa ett samtal angående ett jobb, sedan skicka in 2 ansökningar till jobb som ligger ute på platsbanken. Därefter ska jag cykla till Frikis och träna. När jag kommer hem ska jag skicka ett mail till ansvarig på BLT angående praktiken och frilansmöjligheterna. Sedan ska jag däcka i soffan framför ngt ovärt program vakna av mina egna snarkningar, släpa mig till sängen, komma på att jag glömt borsta tänderna, kliva upp, kliva ner, somna och sova lääänge imorgon. Just det, däremellan ska jag äta och duscha också. Men imorgon bir det fan inte mycket aktiviteter. På sin höjd ett danspass på friskis för att höja humöret, annars blir det sängen för hela slanten.

Längtar dock redan efter min stjärna.

Kramar <3
/Jenny

Jenny kirrar biffen

Ja men då så, då har man fixat sig ett jobb också. Ett deltidsjobb förvisso, men ändå ett jobb.
Och jag har faktiskt förtjänat det.

"Jag ser du är nervös. Var inte nervös, var lugn. Du lär dig" (på bruten svenska) ;)

Hare gött
/Jenny

Tillfälligt närvarande!

Var nu snälla med Jonas nu när han tappat sin oskuld på blogg.se! Jag tycker vi alla borde lämna en kommentar och uppmuntra honom till fortsatt skrivande här, inte sant? Han skulle kunna få en egen kategori som heter något i stil med "Jonas filosoferar" eller något annat halvt bögigt, halvt gulligt.

Hur som, här händer saker hela tiden, inte en lugn stund. Har varit på några intressanta saker idag och återkommer imorgon med uppdatering. Jag tänker inte släppa vad det är för något förrän då nämligen. En stationär dator med hög prestanda skall packas upp under eftermiddagen, men den aktiviteten ägnar jag åt Jonas medan jag leker social receptionsvärd på friskis. För tillfället är min supergulliga pojkvän och klipper sig, men innan han for så lagade han klart maten så jag kunde äta i lugn och ro. (så ja, det börjar arta sig) Och jag har, under den tid han varit borta (1 timme, än så länge) hunnit äta, baka en kladdkaka OCH diska undan all disk. Värt en applåd till oss båda tycker jag.

Imorgon är det tidig uppstigning, tvättid klockan 7-12. Plus att jag har en viktig sak att uträtta. Som jag som sagt återkommer med.

Hm, hoppas han hinner hem innan jag åker. Ska cykla iväg halv 5.
Ikväll ska min ängel få chans att ha lite egentid. Han skulle då passa på att träffa en polare och se fotbollsmatchen. En bra deal och han är väl värd det så som han annars jobbar och sliter. Jag hoppas sedan på en mysig kväll med kladdkaka, mansdoft och filmmys.

Vår vardag rullar på.

/Jenny

Tillfälligt avbrott!

Mhm, då blev man inbjuden till att författa ett inlägg i min flickväns blogg. Så ni som varit vana vid perfekt författade inlägg med poetisk eftertanke och djup bered er på felstavningar och torr byrokratisk anda. "Skämt å sido", men skrivande har inte varit min specialité. Dock skall jag försöka bli av med "bloggoskulden".

Vad skall man då skriva?

Just nu cirkulerar det tankar i min skalle beträffande det faktum att jag blivit forcerad till inköp av ny dator. Den gamla bärbara gav upp igår då Microsoft försedde denne med en ack så viktig uppdatering, vilken senare ledde till en "totalkrasch". Någon vänlig själ måste hjälpa mig med påminnelse att undvika dessa obegripligt ovesäntliga uppdateringar som Vista tydligen behöver för att närma sig sin grav. (Försäljningsknep?)
Så glad i hågen och snart några tusenlappar fattigare beger man sig ut i Karlskrona solen och in i plastdoftande elaffärer för att leta upp säljaren med lite kompetens och en stor övertalningsförmåga.

Annars är livet på topp, har helg mitt i veckan och passar på att nyttja denna till att reta Jenny lite och ta del av hennes "arbetsjagar" vardag. Kanske till och med får möjlighet att kunna hjälpa till lite, även fast hon har högre sekretess på sina CV:n än vad våra "Restricted" dokument har på jobbet.

Eder / J Berg

vah?

Vad skulle hända om man suddade ut tolerans och ersatte det med frustration?

Galenpanna

/Jenny


Vad göra?

Jaa vad göra? Det är frågan. Jag har lite panik över den här bristen på jobb, eller snarare bristen på pengar. Samtidigt som jag inte har så mycket panik. Jag har en sysselsättning, som verkar trivsam och där jag får träffa härliga människor och lära mig nyttiga saker. Jag har lyckats prata mig till att eventuelt få en praktik på BLT (tidningen) i oktober som innebär att jag kommer få följa med, skriva själv och komma med nytänkande, ideer och synpunkter. Jag städar, lagar mat och skriver personliga brev när jag är hemma. Jag tränar när jag får tillfälle. Jag pussar på min underbara pojkvän när han är i närheten. Jag trivs med livet ibland och jag har framtidstro. Det är bara synd att man är så beroende av pengar.

/Jenny

När hösten kommer


När hösten kommer måste man göra några inköp, trots dålig ekonomi.
Här är mina. :)

Jag vet att jag är snygg ;) Egoooooobilder <333

Schnygging där ;) i sin pojkväns T-shirt.

haha, tack och hej.

Min köttfärssås var underbar, bara så ni vet!

/Jenny


Hemma efter helgens bravader

Då var ännu en hektisk helg avklarad och vi har nu bestämt oss för att chilla ner tempot lite. Går man på högvarv så mycket som vi gjort den senaste tiden så är det inte konstigt om man inte hänger med sig själv och sin egen utveckling.

För att summera helgens olika äventyr så kan jag dra en kort lista:
Fredag - anlände till Hultsfred, middag på kvällen och därefter lite, hm, vad kallar vi det, festande?
Lördag - Bowling, filmkväll och god mat
Söndag - vaknade i Hultsfred på en maddrass utan luft, gick en promenad på det så kallade festivalområdet, stack iväg hemåt. Hann vara hemma i ca 2 timmar, slände i oss lite käk och åkte sedan till Mörrum för dans till Scotts. Avslutade kvällen mycket dåligt med en 60+are, men det var inte mycket att göra åt det.

Inte undra på att man känner sig sliten alltså.

Idag blir det till att slänga iväg en jobbansökan via platsbanken, ringa samtalet soomm jag skjutit upp i en veckas tid och som MÅSTE bli av idag. Sedan ska jag gå iväg till Friskis, men inte för att träna utan för idellt arbete mellan 17 och 20 vilket innebär att jag får ett gratis träningskort som täcker alla deras aktiviteter mot att jag hjälper till i receptionen någon kväll i veckan. Ett bra byte tyckte jag som gör att jag kan samla lite erfarenhetspoäng, bygga lite socialt kontaktnät samt träna gratis och känna mig nyttig såväl fysiskt som psykiskt. Så det lir nog bra.

Min älskling har 2 lediga dagar mitt i veckan vilket kommer bli härligt. Dock blir det inte lika härligt med en helg i ensamhetens tecken. Men man ska väl lära sig att leva med sådant också.

Take it easy.
Vi hörs
/Jenny

Lördag eftermiddag i Hultsfred

Deras Citygalleria har inte en enda affär! Ett tomt Konsum, hur mycket mer tragiskt kan det bli.
Och simma lugnt kanske var ett mindre lämpligt uttryck denna gång. Men är man ung och dum och nyfiken så är man, och jag antar att man kan ta den smällen. Vill ni höra mer om helgens bravader och i synnerhet fredagkvällen så kan ni höra av er, för denna gång ska jag vara så feg så jag ser till att hålla mina kära föräldrar bortanför detta. Och säger man A behöver man inte alltid säga B :P Tur att jag är i goda händer iallafall. Dessutom tror jag att vi alla visste att jag skulle leva lite wildlife nu när jag är "vuxen" och bor i en annan stad. Men såklart inte mer vilt än att jag ansvarar för det. För jag är fortfarande lika oskyldig och skötsam.
Så vi hörs i en telefonbikt nära dig!
/JEnny

Inför helgen

Haha, vi är ett riktigt aktivt par. Denna helg bär det av till Hultsfred, som i och för sig endast blivit satt på kartan tack vare festivalen och större delen av året inte är mer värd än vilken trälig håla som helst. Men där ska vi vara sociala. Jag vet inte så mycket men det skulle visst bli middag ikväll och party imorgon. På söndag bär det av till Mörrum och dans till Scotts. Så jag antar att det kommer en uppdatering på söndag kväll eller måndag.

Tills dess, simma lugnt!


Guldkanten i tillvaron

Jag slår ett slag för smoothies, milkshakes, frukt- och glassdrinkar, det är sådant som gör livet värt att leva!



Usch, jag måste ge mig själv lite bannor som skjuter på saker hela tiden, hur svårt ska det vara att ringa ett jävla samtal?!

/Jenny

Att bestämma alldeles själv

Att bestämma sig för att göra det ena idag och det andra imorgon. Att veta att man inte bör skjuta på saker men ha makten att bestämma att man tänker göra det iallafall. Att bestämma sig för att laga mat, eller låta bli och istället äta rester. Att ta tag i städningen för att underlätta för någon annan, för att man har tid, eller för att det behövs. Att låta vissa saker vara och låta någon annan ta ansvar för dem. Att hjälpa sig själv eller hjälpa någon annan. Att göra vill av måste och underlätta sin vardag. Att acceptera sig själv för att kunna älska någon annan istället för att låta någon annan göra jobbet med att höja ditt värde. Att göra något åt sin egen situation och tycka att man lyckats väldigt väl. Att vara stolt över sin handlingskraftighet, även om det betyder att man vilar idag, eller imorgon, eller struntar i att stryka.
Att vara vuxen. Ha ett vuxet liv och ansvar. Frihet. Gemenskap. Och makten att bestämma själv.
Det är en unik möjlighet att få göra det man tror sig behöva mest.
Chokladpuddning, eller en diskad disk.

Kramar
/Jenny

Kort, konsist, klyftigt

Jag har lyckats ge mig själv:
styrka,
positivitet,
stabilitet,
målmedvetenhet,
nyfikenhet,
lycka
och mer där till

Allt bara genom lite kärleksfull vägledning,
och det faktum att jag är jag.


Att vara en enhet är inte att ge upp sin självständighet,
utan att bejaka sin frihet, tillsammans med någon annan.

Det måhända att jag sover med en kudde under armen, för att låtsas att du är där när jag somnat. Eller kurar i din morgonrock i soffan, för att känna lukten av din närhet bredvid mig. Och jag kan erkänna att jag lägger din post tillrätta vid din plats iköket varsamt, med ett leende, för att jag tror att du ska märka min kärleksfulla hand. Jag kan inte förneka att jag stannar till vid dina skor och blir påmind om dess ägare. Jag kan inte driva med det faktum att jag är bunden till dig, med kärleksförband runt mitt hjärta. Och dras och slits åt ditt håll, även när du inte är nära. Att jag saknar min andra hälft, för att det är vad du kommit att bli. Och älskar att se oss som vi. Visst är det jobbigt att du flackar och far. Har dina tider och har dina krav. Men det minsta jag kan göra är att underlätta din vardag, genom att finnas till, genom att vara jag. Genom att rätta till din post och hänga upp din morgonrock. I väntan på att ägaren ska återvända. I väntan på att du ska återkomma och ta hand om din plats, i ditt hem, i ditt liv, som du lämnat och som jag för tillfället fyller med mig själv. Men hälften förblir ofylld, men lika älskad oavsett vart du befinner sig.

Kärleksfull
/Jenny


Dagen i dess helhet

Ur en arbetssökandes synvinkel var detta ett riktigt bakslag, snesteg, nederlag.

Men om jag ska prata för mig själv, för den individ som jag är  bakom "samhällets misslyckande" så tänker jag säga att jag är nöjd med min bedrift som gjorde att jag lyckades vända denna dag från att kännas hemsk och hotfull till att i slutändan bli... okej. Uthärdlig. Eller neutral. Nej föresten, bortser jag från mina misslyckanden på arbetsmarknaden så blev den faktiskt suverän.

Jag vill vara mer än arbetslös.
Jag är mer än en arbetslös.
Kom ihåg det. (uppmaning mestadels till mig själv)

Mer än så säger jag inte. För jag har kvar min kryptiska sida. Den är en del av mig. Oavsett om man kan ha nytta av det på arbetsmarknaden eller inte.

/Jenny

På krigsstigen

Okej, nu är jag på krigsstigen. Jag har fått nog av snorkiga chefer, griniga gubbar och människor som glor. Det har gjort mig otroligt bittert inställd till att söka jobb och idag hade jag världens bakslag på grund av det så att jag helst av allt vill dra täcket över huvudet. Men, jag är en handlingskraftig ung kvinna så jag har tagit saken i egna händer och skrivit en insändare till BLT nu. det känns liiite bättre. men bara lite. Suck.

Ska försöka träna idag på eftermiddagen för första gången. De har prova på vecka denna vecka så det passar bra. Då kanske jag får ur mig lite aggressioner. Dock måste jag första försöka fatta hur jag tar mig dit. Suck nummer 2.

Plus att jag måste ta reda på ett telefonnummer till ännu en högt uppsatt människa och fråga om denne varit i kontakt med mina papper. Jag orkar inte. Suck nummer 3.

Jajjemen, en dag utan positivitet. Omväxling förnöjer.

Dessutom kommer inte min man hem förrän klockan 19. Och imorgon är han inte hemma alls. Jag ska ha möte med någon torr tant på förmedlingen imorgon eftermiddag och måste måste måste en massa annat sjukt hemskt.

Ursäkta min bitterhet. Det är tillfällig, jag lovar.

Hörs senare
/Jenny

RSS 2.0