Dagen före...

... det vi benämner som dopparedagen. Men som här alltid firats utan dopp i grytan.
Men man sabbar inte ett historiskt rim, så är det bara.

Här är snöigt, kallt och skönt. Jag går promenader med täckbyxor, och hunden. Granen är klädd.
Skinkan är färdig och provsmakad. Paketen är under granen. Jansonns frestelse är förberedd.
Ischokladen kyld, julbrödet bakat, köttbullarna rullade, jesusbarnet har tagit plats i krubban bredvid Aladinasken och, det luktar jul. Jag har återanvänt gamla julkort från tidigare jular och gjort nya, kollageinspirerade. det vill säga pysslandet är pysslat. Nu kan julen gärna få stövla på och klampa över.

Dagen efter jul väntar kärt återseende och jag hoppas få hitta ett par varma skor på rean. Är man fattig och pank så är man och mina fötter har varit kalla alldeles för länge nu.

God Jul till er alla. Hoppas morgondagen blir precis det ni alla vill.
Helt enkelt fantastisk.

Kramar

Update

Jag lever!
Jag sitter numera i de norrländska skogarna.

Jag har fått två fina julklappar redan och har hunnit ha en jul i Karlskrona med snö.
Nu väntar en andra jul med ännu mer snö och julklappar.

God Jul.


Strålande jul

Nu kan julen gott och väl få knacka på dörren.
Idag har jag storstädat hela hemmet. Från topp till tå. Det luktar citronsåpa och... knäck!
Jag har nämligen bakat knäck också. Allt för att få julstämningen att skjuta i höjden.
Det luktar gran, rent och knäckigt här inne. Underbara dofter som sprider sig genom kroppen och ger en sådan där måbra känsla.

Jag har till och med tvättat idag! Har lyckats fylla min dag med saker att göra, även om jag klättar på väggarna på grund av kommunens seghet. orivilligt abrtslös. Men just nu vill jag inte tänka på det jag försöker se det som ett långt jullov och  tänker att min tur kommer. Våren 2010 ska bli min. sådet så!

Wish you a merry christmas and a happy new year.
/Jenny

Julegran

Vi har nu en julegran i vardagsrummet som vi pyntat själva!

Jag gick personligen ut till Amiralen idag och handlade mig en julegran som jag sedan tog under armen och åkte buss hem med. Väl i lägenheten fick den stå i duschrummet i en hink och dricka lite. Sedan kom Jonas hem, och med gemensamma krafter fick vi granen i foten och stjärnan i topp. Nu tindrar den och glimmar i vårt juliga hem. Känns otroligt mysigt måste jag säga.

Tacka vet jag också kungsörnens bakmix ala lussekatt. 20 stora fluffiga lussebullar blev det. Magen gör ont, aj aj. Men julefriden är på topp.

Puss och kram, skumtomte.
/Jenny

En dag att minnas

Igår, Lördag var en helt underbar dag. Den började helt lugnt med sovmorgon. Därefter blev det en tur med bilen, iklädd min lila tomteluva, till bubbetorp och julmarknaden där. Jag älskar julmarknader! Och jag måste erkänna att de gjort ett förvånansvärt bra jobb, allra helst med att skapa julstämning på de gröna gräsmattorna. Men det var bara snön som saknades, för leenden och mysiga stånd fanns det gott om. vi köpte med oss lite julstämning i form av honungssenap, citronhonung, julost samt konungen av julgodis - fudge. Det blev även en åsnekram, en julklapp och en godisrem, innan vi satte oss i bilen igen.

Men just som vi kommit in till stan igen så får vi plötsligt lust att hitta på något mer, när vi ändå är i farten, så det slutar med en tur på marinmuseet. Det gäller ju att lära sig lite om stadens ursprung.

Dagen är dock långt ifrån slut när vi kliver över tröskeln till lägenheten på eftermiddagen, nej nej. Då väntar lite soffchill och sedan dusch för att komma iordning inför kvällens strapatser. Vi styr kosan mot Växjö i tid för att hinna ta oss lite käk på en av de lokala pizzeriorna. Efter många om och men lyckas vi hitta ett till synes väldigt mysigt pizzahak, men det visar sig dock att vi blir bordsgranne med stans fyllehundar och tämningen sjunker lite grann. Efter att maten fått mätta vår hunger, både på mat, och hungern efter att prova fler av Växjös möjligheter så tar vi oss den sista biten fram till folkets hus och kliver in. Det är dansdax! Perikles stod på schemat och jag var peppad till tusen. För att summera kvällen så kan jag säga att bandet var kanon, men att växjöbor r otroligt odansanta. Jag och Jonas tog golvet i besittning redan första dansen och förblev i varandras armar resten av kvällen. Men jäklar va roligt det var!

Gårdagen blev med andra ord en dag att minnas på alla sätt och vis. Mysigare och händelserikare dag får man leta efter. En stor kram till min ängel som var med och gjorde min dag så underbar.

Idag har det varit slappsöndag. Morgonrock hela dagen. Vi har precis griljerat klart vår julskinka och jag hoppas snart få smaka. Andra advent idag!

Nu är det jul igen!
/Jenny


RSS 2.0