Inför balen

Helgen har bjudit på balförberedelser. Jag har vaxat mina ben = jag är nu en riktig kvinna.
Jag har också färgat mitt hår så det är sommarfräsht!
Och bättrat på solariebrännan med äkta vara!

På återseende!

/jenny

Åh nej!

En parentes som slog mig är att jag inte skrivit något på jättelänge! (en vecka eller så) men jag vet att det brukar hålla i sig när det väl börjat. Åh nej, jag vill inte bli platt och tråkig igen. Jag vill fortsätta skriva djupa saker!

Men just nu vill jag mest bara dansa och njuta av det. Så jag antar att det måste få ta sin plats... så återvänder jag nog till tangentbordet sedan...

Hoppas jag.

//JEnny

Fortsatt danssug!

Vad är det frågan om! Inte ens när jag är sjuk och har dansat två gånger samma vecka är jag nöjd!
Helt sinnes! Det bara kryper i kroppen av längtan efter nästa dans. Jag läste att man frisätter en massa måbra hormoner och det är nog det som gör att man fastnar och blir dansberoende efter ett tag. Alla dansmänniskor är som frälsta, och ja, även om jag inte hör hemma i eliten (än) så är det nog så det är. Så den dansfrälsta Jenny tar på sig mp3 och står framför spegeln (men blundar) och svajar till foxlåtar, och inte blir jag tillfredsställd av det men det dämpar suget lite. haha, vilket substitut. Bra träning för balansen också, för det måste jag jobba på om jag ska bli en duktig tös i foxxarna

Har också skrivit en att-jobba-på-lista, för jag ahr inte glömt buggen, även om jag numera älskar alla goa foxxar. (Med alla goa norrlandskillar) Jag måste få bättre hållning i min bugg, jag måste se till att trampa ner stegen bättre och absolut sluta "skruva" på mig och stegen. haha inte för att någon bryr sig om detta, men jag måste skriva det ändå och påminna mig själv :P

Jag vill bli frisk nu! Jag vill dansa MERA! men balen är viktigare... jag vet. haha. Och även om jag blir frisk så kommer inte onsdagen fortare för att jag skriker XD

Sysslolös, förkyld brud med lyckorus kvar från gårdagens alla danser lämnar bloggen, halvt om halvt dansande utan att för den sakens skull behöva anstränga sig.

//Jenny

Meningen med livet (inte alls så djupt)

Frågar ni mig nu, så är meningen med livet att få dansa.

Frågar ni mig så skulle jag också säga att det var värt att fara och dansa trots förkyldning och trots att jag idag är betydlöigt sämre än igår. MEN det är inte värt det om det betyder att jag inte blir frisk till balen, eller ännu värre, studenten! Det värsta är också att balen är på torsdag... men på onsdag är det ju liksom dansdags igen... Men jag LOVAr att jag inte ska fara om jag känner mig fortsatt krasslig. Jag kan inte låta den 4 Juni gå till spillo. För så mkt är inte meningen med livet värt, då får jag väl ta livet av mig för en kväll :P

Rolig, djup, icke värd tjej lämnar bloggen, halvt leende, halvt urvriden i snor.
/Jenny

KARIN, MIRANDA OCH MADELEINE, DET ÄR DAGS ATT LYSSNA!

Dags att lyssna på mig, för en gångs skull!

NI är så jävla härliga, och underbara, glädjespridare och livslärare. NI är älskade, av mig, om det nu är något ni har tänkt ta till er. NI betyder mycket mer än vad ni tror eller vad som kanske märks. NI har en given plats i mitt hjärta.
Och fuck you all om ni dissar mig efter studenten! För jag har fan tänkt lämna plats åt er och få tillbringa fler dagar, skaffa mig viktiga minnen och upplevelser med er. Så ni kan bara drömma om att ni kan smyga er fria från denna uppmärksamhet. Och jag vill påminna om att ni faktiskt få ta lite ansvar och ringa ibland också, jag kan inte jämt springa efter er och tjata. (även om det har varit mysigt i tre års tide, men nu är det slut på den givmilda) nåja, givmild har ni väl aldrig tyckt att jag varit.

Men, mina kära solskensflickor, mina håriga kurdbröder och mina lyckopiller, jag ska inte klaga, inte gnälla, inte hota (mer än nödvändigt). Men det måste tas i med hårdhandskarna för att ni ska förstå saker ibland, annars blundar ni bara för verkligheten, och sådant klarar jag helt enkelt inte av!

Massa kramar!
//Jenny

Det suger att blogga

Sådana hemska tankar! Usch. Nu blir det till att skärpa til lsig gott folk.(för mig alltså)

För övrigt är jag förkyld. Det är det hemskaste som kunde hända just nu.

Och, jag har för tillfället noll engagemang till bloggen, för den suger och det suger att vara smart.

Dessutom kasnke jag ska tala om för er alla att det oftast inte lönar sig att göra saker rätt eller med motivet omsorg och omtanke, för man får bara skit tillbaka.

Ni är så starka mina fina flickor! Ni är kloka, förnuftiga och smarta. Ta hand om er själva, det är ni så värda!

//Jenny

Ny grej

Jag ahr hittat en ny grej att lägga tid oc henergi på. Det handlar om ord, och ni har hört dem förut.
Ni får höra de igen.
Och kanske se vi i en annan form snart.

/ En finurlig drömmare

Kryptisk och osocial

Ensamheten knackar på, men jag är för levnadsvan för att tacka ja och ber den gå.
Ensamhet, tvåsamhet, strävsamhet och en handfull grupptillhörighet.
Det första och det andra var en flopp.
Det tredje var idellt.
Och det fjärde var på lånad tid.

Tur att man etablerat goda vanor så man orkar säga nej till droger.

/Jenny

Det kunde varit jag.

Hon såg så oförstående ut. Hon satt två meter ifrån mig, men aldrig hade hon varit så blank.
Inte som ett oskrivet blad. Mer som ett skrivet, ett nedkluddat, ett oläsligt.
Inte en känsla skuggade hennes anletsdrag, inte en antydan till reaktion speglade sig i ögonen.
Det var som att hon inte såg mig, eller såg mig genom ett mycket tjockt glas, knappt kapabel till att avläsa mina konturer.
Jag minns att jag undrade om hon kände sig ensam.
Om hon kände sig instängd, eller berövad andetagen, som hon drog tyst, i hopp om andrum.

Jag förstod ingenting.
Jag minns ilskan som kröp under skinnet, hur jag inte ville skada henne, men inte kunde hålla frustrationen fängslad i blodomloppet. Det slet sig och yttrade sig som en våg av omsorg, i en form av irritation, och jag ville ge mig själv en hård smäll.

Men fortsatte.

Jag kunde inte se henne bygga sina murar på avstånd. Kunde inte se henne sjunka i bottenlöshet framför mig. Ville inte se hennes konturer, ville se allt.
Och jag vet inte alls vad som drev mig, men jag krossade en mur, jag krossade ett glas, och inget var nog tänkt att raseras.
Och hon såg på mig innan hon föll, och det smärtade inifrån och ut.
Hon såg på mig, såg mig och önskade att jag inte hade sett, trots att hon visste att det var hon som hade blundat och jag som hade tittat, alldeles för länge.
Hon sa till mig att det föll. Jag undrade vad jag hade gjort.
Jag tröstade, kände salta tårar mot min hud. Och undrade om de kunde bränna hål i mig.
Och de blev så blåa, hennes ögon, klara. Av förstånd. Uppvaknande.
Så som bara blåa ögon kan. Så som bara hennes blåa ögon kan.
Och jag blir rädd för att missa, rädd för att blunda, rädd för att såra. Orolig och stirrig. Förbannad, förtvivlad och arg.
För att du bygger i smyg, för att du undanhåller för mig, undanhåller för dig och låtsas oberörd av livet.
För att du låtsas oberörd av mig.
Rädd när du är blank och oläslig, nerkluddad.
Och jag trodde du visste att jag inte litar på min förmåga. Att jag brister inombords av att bryta ner dig framför mig.
Och hoppas att du ska se och förstå.
Se och reagera. Se och resa dig upp.
Rädd för dina tårar. För att jag orsakat dig smärta.
Rädd för att låta dig vara.

Och för att livet ska vara oss övermäktigt.


För när du bygger dina murar, gräver dina gropar, så glömmer du se var jag står.
Glömmer du vad du säger och vad du menar. Och det är inte lönt att tro dina ord, när du inte ens hör dig själv uttala dem. Så jag frågar mig om det är lönt att uttala min frustration, eller om jag ska låta dig dvala i oförstående och lämna dig i soffan av töcken och murar.
Skyddad mot smärtan.
För den finns utanför dina murar. Den finns överallt, runt omkring ,mig. Där du lämnar den. Trygg och bevarad. Tills jag raserar dina murar, och gör den tillgänglig, även för dig.

/Jenny


Här ska ni få se!

Nu ska jag visa er något. Något jävligt vackert och äckligt. Och tragiskt.

                                                                                               Bödelns syster

Det här är historien om ett människoliv. Mitt människoliv, och ett knippe med orosmoln och sökande efter vetskap. För jag visste inte bättre, då.


Jag heter Vilma, jag bor i Villrådigheten och jag kör en gammal Volvo. Tre V, men jag är ingen Svensson. Jag heter Högrisk i efternamn och min pappa tillverkar kanyler. Min mamma lever under förtryck som hemmafru i grannkommunen och serverar kalla öl, till sällskapet som lägger upp fötterna på hennes nypolerade vardagsrumsbord.


Själv bor jag i en lägenhet, på fjärde våningen med en halvrutten balkong och ett helruttet balkongräcke. Med en vattenskada i taket till badrummet på grund av att grannen över mig försökte dränka sig själv och vattnet svämmade över. Jag är allergisk mot vitaminer på burk och mot sällskapsråttor med klämda svansar. Jag har brunt hår med alldeles för många kluvna toppar och mina jeans är från 1900 talet andra hälft. Jag samlar på stenar och målningar som gjorts av människor utan händer. Och jag spelar tvärflöjt när ingen ser. När alla ser spelar jag på ostämda gitarrer och revben. Mitt liv är ungefär som en konservburk. Inskränkt, konserverat, brukbart i oändliga tider, men utan charm.


Jag pratar med mina krukväxter och jag gödslar tomaterna i växthuset med kaffe och mjölk. Jag tror på jultomten, på spöken och andeutdrivare, men den där Gud har aldrig varit intressant för mig. Han verkar torr och träig och jag har tillräckligt med träsmak i rumpan ändå.


När jag är ute och går tar jag lite för långa steg för att andra ska hinna med och lite för korta för att det ska vara bekvämt. Jag somnar alltid framför nyheterna och när jag blir stor ska jag bli en stjärna. I en galax långt långt härifrån. Och sprida mitt ljus som en sol över en annan jord med andra boende, som kanske skulle uppskatta det mer än vad vi uppskattar solen.


När ingen ser på så står jag tyst i duschen och jag gråter alldeles för högt i andra människors närhet. Jag gnisslar tänder men vill inte använda bettskena och mitt högra ben är lite kortare än det vänstra, som är lite för långt.


Min bror arbetar med sågspån och det dammar alltid på behandlingshemmet när jag stiger in och hälsar på. Han sitter i en källarlokal med fick nyligen höjd lön, efter att en patient tagit livet av sig och pressen uppmärksammat hans nystädade kontor.


Min syster är en spegelbild och hon arbetar som bödel, på torget och biblioteket och ibland mitt i stan. Hon går på lugnande tabletter men vägrar söka terapi för gammalt groll och hon besöker lekparker på nätterna och skrattar högt till ljudet av metall. Hon sover när andra är vakna och är vaken när andra ger upp. Ibland sover hon i trappuppgången mellan nummer fyra och nummer fem och med en extra filt som tältduk pimlpar hon dietshake och coca cola zero. Hon drömmer om en jorden runt resa och om ett sparkapital med lyckoslantar. Ibland drömmer hon mardrömmar, men det låtsas hon inte om. Och hon har slutat att ta notis om sina byxor, årgång 89, 1989.


Min bror är arbetsnarkoman i juletid, mor opererar sig på sommaren, far åker på semester med sin sekreterare under hösten. Bara min syster visar öppet sin obefintliga tidsbrist och lagom till våren brukar hon knacka på dörren till den gula villan, men då är alla på middag hos någon granne och hon gråter lite innan hon dyrkar upp dörren och kliver in, stampar av allt grus på välkommenmattan och önskar att hon inte fanns.


Hon jobbar som bödel, min syster. Och hon dyrkar upp lås, sprider orospärlor med vinden och längtar efter syndernas förlåtelse. Hon har verktyg av gips och krossar drömmar med visioner om upprättelse. Hon ignoreras av de lärda och söker bot hos dem som kallas för familjen. Hon hatar sitt liv men är medveten om att snaran sitter lite för hårt för att inte låtsas om. Hon har aldrig haft guldfeber och vet inte vad materialism är. Hon styrs av kärlek men andra styrs av vemod och tungförnuft. När de använder öronproppar är hon trångsynt och det samma gäller det andra. Hon talar inte, min syster. Hon talar inte, min mor. Han talar inte, min broder. Han talar inte, min far. De är alla barn som fötts ur skuggan, växter utan näring och de sträcker sina blad över det ruttna balkongräcket och faller i livets tuktan om kvällen. Där de vrider och vänder sig i blåsten och knarkar lugnande tabletter som min bror snott från de intagna på sin arbetsplats, som min mor snott från min far som snott de mitt framför näsan på sekreteraren och min syster mycket lagligt har bett en doktor att skriva ut mot depression.


Ibland skalar de av sommarsånger tillsammans och ropar skällsord och iver ut i lekparkerna. Ibland sotar de sina skorstenar med hagelgevär och trycker pipan i varandras munnar. Den ena räddare än den andra för vad som finns på andra sidan.


Och någon gång händer det att missbruk, förtryck, depression och utbrändhet förseglas och förenas, på nåd, i en park av villrådighet. I Villrådigheten, eller grannkommunen Olyckan.


//Jenny

såsatansjävlaless,jagtrorjagdör!

Men kuuuuuuuul att jag är en mogen flicka som hatar allt!
Ni kan allihopa ta er någonstans och stoppa upp era jävla "det löser sig" "det ordnar sig" "jag längtar till sommarn"
Fan ta all jävla skit som har med sommarn och jobb och vuxenhet och ett nytt jävla liv som jag inte har bett om att göra!

Det enda jag vill ha nu är ett par splitternya, riktiga, kritvita dansskor.

Och så någon som kan hålla om mig med motivet villkorslös kärlek utan krav.
Falla hos någon som kan ta mig med i en himmelsk fox en sommarnatt, i min vita klänning och som viskar "du är vacker" i mitt öra. Och jag ska sitta på en gräsmatta och höra fåglar och humlor och syrsor som spelar och jag ska andas passion djupt inifrån mina lungor, ut i sommarvärmen och jag ska gråta bakom stängda ögonlock i någons famn och känna beröring från någons fingrar när denna någon stryker bort mitt solblekta hår från ansiktet och torkar mina tårar. Och allt ska vara så jävla vackert och oskuldsfullt och underbart och villkorslöst och hoppfullt och äkta. Och jag ska aldrig, aldrig ha sex för att bevisa något. Och jag ska aldrig aldrig vara blåögd igen. Och aldrig mer, nej aldrig mer, ska jag måla drömvisioner om ovärderliga stunder på gräsmattan till ljudet av dansmusik och glada skratt. För de finns inte, de kommer itne att finnas.

Och jag vill bara sjunka ner under ytan och se er simma iväg mot solnedgången, medan sjögräset nästlar sig fast runt min hals och drar mig skoningslöst mot botten. Och det sista jag kommer se är någons leende, någon jag aldrig fick se vem det var, och de där rena, vita, oprövade dansskorna.

/Jenny


Det är nog inte min dag idag.

det står still...

... i bloggvärlden just nu.

Undrar om det är för att det pågår så mycket utveckling hos alla just nu?

/Jenny

Jag är tillbaka!

Vattnet ligger som en spegel över lätta fotbadsnätter och klistrar sin kvalmiga längtan av sötma i luften. Andetagen blir ett töcken av midsommarblomster och små grodorna, som faller i små suckar under midsommarstången till tonerna av envisa syrsor. Till toner av trötthet och förvirrad grönska. Två handfasta famntag i vattenbrynet. Två famnkraftiga handtag på livstrappan. De möts, de ler, och slår sig ner bredvid ödet. Andas kvalmighet och nektar som smakar honung i gommen. Andas blomstrande hud som luktar solsken och saltvatten. Stryker bort irritationen från myggbetten. Stryker bort höst och vår. Stryker bort tårar, som luktar ängslan och ärlighet. Dricker soppa ur termos för att de tröttnat på vinet, i flaska eller box. Tröttnat på saft, och på isglass som bara är en annan form av saft. Dricker soppa ur termos som värmer under huden och blindar för kyliga vindar i trädtopparna. Som de inte når upp till men längtar till, tröstar sig med när världen blir lite för påtaglig i deras närhet. Insuper tröstlösheten under huden som kryper och får de att söka varandras fötter under vattenytan. Fläta fingrar på bryggan. Fläta blickar på himlen. Och lita på profetiorna som sprids för vinden och når fram som en spirande doft av vakenhet.


Ögonlocken tynger av vetskapen om vakenhet i tillvaron. Tynger av sorger som stiger till ytan och ni ser regnet i vattenytan när du böjer dig fram och möter din egen spegelbild. Och sjön var aldrig bräckt innan ni slog er ner på bryggan. Men nu kan man se saltkristallerna på botten. Och det kallas terapi. Även om ni inte förstod det. Det kallas mod. Även om ni inte kände det.


Och ni stod på botten, på toppen och flöt, flög, över, under, jorden, himlen, havet. Som bredde ut sig bakom, framför, bredvid er. Och ni kände livslusten under era vingar, i era gälar, i era skratt och drömmar. Som svävade i trädkronorna och släppte taget om sina bostäder för att ge sig själva chansen att möta världen. På ett tu tre andetag av smärta. På ett tu tre vetskapen om vakenhet, och en eftersmak av sötma och den perfekta medvinden i sidan

/Jenny .


Ursäkta,

att jag inte uppdaterat. Men just nu är jag så jävla trött så jag vet inte vad.
Säg att det är okej att vila från bloggen, åtminstone idag.

/Jenny

Egoinlägg om mitt liv (förlåt textlärare)

Jag vet inte vad jag ska hoppas, eller tro. Så jag gör inget utan luter mig tillbaka och ser vart färden går.


En kommentar av en lärare idag handlade om att många bloggar är så tråkiga för att de är alldeles för egoistiska och bara riktar in sig på en persons liv. Och jag håller med. Vardagsbetraktelser i all ära, men nog r det roligare om man kan känna igen sig på ett större plan än övervåningen i en villa.

Ibland bli jag rädd att jag ska tappa mina ord igen. För jag skulle inte vara lika stor utan dem.

Jag frågade mig själv idag vad jag vile jobba med. Hur man ska orka gå till ett arbete varenda dag. Så otroligt tråkigt. Det är därför jag itne söker jobb. Just nu är det enda jag vill att få skriva, gärna så att människor kan se det, att få dansa, därför måste jag ha perngar så jag kan ta mig in på olika ställen, och att ha körkort, så jag kan fara på alla logdanser och även åka på en dansroadtrip genom sverige. Tyvärr behöver jag pengar för detta. Vilket betyder att jag behöver ett jobb. Vilket betyder att det suger att bli vuxen.

/Jenny

Söndagsinlägg! haha

Tji fick Jennie som trodde att det itne skulle bli något söndagsinlägg. Jag är uppe! Klockan är tio över 11 och jag lever på adrenalinkicken av denna kväll. Jag var ju och dansade på ersboda i fredags, för er som missade det. Det var ärligt talat, ingen höjdarkväll och jag kände mig ganska snuvad på all den där ultimata danslyckan som brukar infinna sig. Men ikväll mina damer och herrar så fanns den där. och det var så roligt! Jag har fått komplimanger, jag har lärt mig nya saker, jag har äntligen lyckats träna bort en massa larv som jag haft för mig och jag har skrattat. Mått så jävla bra helt enkelt! Nästa söndag är det Klubbmästerskap på Umeå dansimperium och då ska jag vara med. det blir... ehm, en ny upplevelse. Vi får se hur det går, men jag är taggad. Tror dock inte att min danspartner är det samma eftersom jag verkar skrämt bort honom. :S Men det löser sig säkert. Ville egengliten inte alls vara djup ikväll, bara förmedla positiva känslor.

Jag kan också vara en dancingqueen, i armarna på någon danskung. ;)
/Jenny

2 viktiga saker

2 saker som vi borde bry oss om mer:

* Jorden och hållbar utveckling
* Personlig utveckling

Eftersom jag inte är den som tjatar om global uppvärmning och sopsortering så överlåter jag till Jennie att sprida första budskapet. Däremot det andra kan jag ju slänga iväg ett par rader om.

Om fler brydde sig om personlig utveckling så skulle vi ha världsfred, demokrati, tillräckligt med psykologer och betydligt mer förståelse i världen. Om alla satte sig själva i första rummet. Såg till sina egna behov. Blev självständiga och förlitade sig på sina egna kvaliteer så skulle resten lösa sig. I samspel med att vi brydde oss om miljön. Då skulle det inte behövas vänster eller höger i politiken. Det skulle inte behövas kärnvapen eller oprovocerat våld. Personlig utveckling är vad som kommer rädda människorna. Och personlig utveckling är en av sakerna jag tänker syssla med i mitt liv. Min egen såklart, men jag vill också hjälpa andra. Jag skulle vilja föreläsa om personlig utveckling. Föreläsa om livet. För jag är inte som Jennie, jag brinner inte för miljöintresset även om jag förstår att något måste göras. Jag brinner för livet, för människor och för utveckling. Så om hon räddar världen, så räddar jag människorna. En perfekt kombination. en betryggande cirkel. Visst vill du vara med där du också?

/Jenny

Vit bakgrund

Min blogg har en vit bakgrund. Det betyder att jag ännu inte valt vad jag vill fylla den med.
Vad tror ni om att jag försöker använda mina kunskaper från webdesignen och skaffar en layout till bloggen?
I och för sig känns det ganska otryggt. Jag tycker om att se en vit sida framför mig. Men tricket i att gå från hemmabloggare till folkkär går genom leyouten tror jag. Layouten och hur mycket kontakter man har. Layouten kan jag påverka. Och kontakter lär väl öka med tiden. Så varför inte börja med något väldigt simpelt. Och komma ett steg närmare mina drömmar. Oj, nu blev jag kryptisk.

Jag måste bara skaffa tillräckligt me dmod först.

/Jenny

Gårdagens alla snesteg

Förlåt.
Jag har bevarat lukten av halvförbrukad trygghet från igår.
Och spelar upp en vision om att göra annorlunda.
Nästa gång.
Men engångsföreteelser kan inte omprövas.
Och lukten av trygghet dunstar och ger plats för avsmak,
avsky och strävan, bort.

Rader från den tankspridde

 Klok poet med stora ord. Ett riktigt vackert plagg att hänga i garderoben och ta på sig vid unika tillfällen. Tillfällen med er.


Jag vill ta hela världen i min famn. Samtidigt vill jag skydda mig själv från hela världen. Jag vill vara världen. Men inte stor.


Kanske är det sant att det görs av ilska. Eller besvikelse. Vill inte var en del av dessa handlingar. Men de är en del av mig.


Det kryper av mänsklig charm och förakt. Darrande. Mina tankar tar mig dit jag inte vill vara. Bort från dig. Alldeles för nära.


Som en makthavare över vardagsbekännelserna. Livet hade sett annorlunda ut om du stillat dina behov på egen hand.


Rader av tvivel från den skakade. Rader av uppror från en själ. Rader som stillar för den orolige. Rader om livet, som de här.

/Jenny.


Vilka idioter!

Endast idioter står kvar när det börjar regna. Endast idioter struntar i att fälla upp luvan. Endast idioter sitter på en bänk som är sned. Och tittar ut och drömmer om att fånga tiden i sina armar. Endast idioter går tysta, utan att tala. Endast idioter värnar om livet så mycket att de smeker sanden. Endast idioter hoppas på försoning invid strandkanten. Och en sådan fullblodsidiot, det är jag. Du, du är en halvblodsidiot. Och en drömmare. En optismist och en tänkare. Jag är en talare för livet. Ett språkrör för idioter, som lyckats lära sig svenska. Du är ett träd med skyddande krona. Jag är personen utan regnkläder, som slagit sig ner under dig, i skuggan. Du är en halvblodsidiot och en skapare av livsestetik. Jag är en helblodsidiot med käreken pulserande i andetagen, som mynnar ut i små suckar om livets sanningar.
Det är du, och jag. Vilka jävla idioter.

/Jenny

Om respekt och inre erfarenheter

Ålder är överskattat. Varför ska jag ha mer respekt för dem som hunnit gå i pension än vad jag ska ha för jämnåriga? Alla människor är värda samma grundrespekt. Det finns en annan aspekt som jag tycker har större betydelse för om en person är värd att få mer respekt, och det är denna persons inre erfarenheter. Du kanske har hört att det finns yttre och inre utstrålning till exempel? Jag pratar om yttre och inre erfarenheter. Yttre erfarenheter - sådant man upplevt, kanske rest eller utbildat sig som har betydelse för hur man ser på livet. Inre erfarenheter - sådant som man inte vet från början, de inre resor man gjort i sig själv, självinsikt, intelligens, och skarpsynthet. Inre erfarenheter slår de flesta andra faktorer rörande respekt för mig. Men grundrespekten, den skall alltid finnas där.


Ibland tror jag nästan att människor som har problem med att respektera andra saknar inre erfarenhet. För hade de den så skulle de ha mer förståelse för andra. Och kanske är det också så att med inre erfarenhet följer en sorts trygghet som gör att man vågar ha respekt för andra utan att tycka att det inkräktar på ens egenvärde. För naturligtvis ska man också respektera att människor är måna om sitt egenvärde. Men jag tror att med inre erfarenhet så kommer det automatiskt, för man lär sig att omgivningen inte vill en illa utan är den man måste förlita sig på vad gäller egenvärde utifrån. Men man lär sig också att omgivningen inte bör ha makt att rota i bilden jag har om mig själv och det som utgör grunden till mitt egenvärde, nämligen min egen uppfattning.


Ibland tror jag också att det är i den inre erfarenheten som möjligheten till att uppnå våra drömmar finns. Det är där man får insikterna om vad man är kapabel till, det är där man får chans till självförverkligande. Så av den anledningen så har jag stor respekt för människor som utstrålar inre erfarenhet. Och kanske är det lite som med andra "egenskaper" att det är något man har, eller något man får men inget man kan söka. För ju mer man vill ha det desto svårare blir det att nå dit. Precis som med kärlek skall det komma när man minst anar det, för då är det som allra mest äkta.


Att påstå att jag har inre erfarenhet i denna stund kanske vore lite av det dummaste jag kan göra. För då skulle jag underförstått säga att jag förtjänar respekt och kanske även mer respekt än vissa andra. Jag skulle också gå ut med att jag inte värderar respekt för äldre särskilt högt, men underförstått förhoppningsvis även sagt att jag värderar respekt för varje enskild individ desto mer. Och jag tänker göra det ändå. Jag har inre erfarenhet och ibland tror jag nästan att det är det enda jag har, det enda jag duger till. Men skulle jag hålla fast vid det skulle jag gå mot mina egna ord om att med inre erfarenhet kan man förverkliga drömmar, och det är i stort det enda som får mig att tro på min kvalité.


Anledningen till ett sådant här provocerande och starkt uttalande om mig själv är att om det är något mer jag är trött på förutom den där respekten för äldre, så är det: " hon tror att hon är något". Och självklart förstår jag precis vad man menar med det. Men herre gud, alla borde väl få tro att de är något. Alla borde få tycka att de är lite bättre än alla andra. För man har bara sig själv. Jag ska leva med mig själv resten av mitt liv och då underlättar det om jag anser mig vara i överkant. Det underlättar för alla om man säger till sig själv att man ligger i överkant. Men, att tro gott om sig själv, eller att anse att man är någon, är inte det samma som att ha en kaxig attityd eller ett arrogant framtoning mot andra människor. Och det är där, och endast där som man ska skilja på dem. Att tro att man är någon, tro gott om sig själv handlar om självkänsla och välbefinnande, om att växa i sina egna ögon. Att vara arrogant och se ner på andra, tycka att man är bättre eller förtjänar mer är att dölja en osäkerhet över att man inte hittat styrkan att tro på sig själv på riktigt ännu. Men i och med det får jag förståelse för de arroganta och kan ge även de den respekt de förtjänar. För om man tar bort den från de så kommer de få ännu svårare att lära sig tycka om sig själva. Och jag vet inte med dig, men jag vill inte vara en av orsakerna till någons dåliga självkänsla eller obefintliga välbefinnande.

Tog du dig igenom? Bra jobbat!
/Jenny


Sist (ikväll) och kanske minst (till omfång)

Det kittlar av längtan,

efter flygfärdighet.

Det tittas mot himmel

och hav.

Det önskas och hoppas

och dröms,

om att en dag,

bara få falla,

och ge sig av.

/Jenny


namnlös

solen höjer sig,

för dig,


belysningen,

som bländat dig,

från förr,

tiotals decennier,

lånt innan du var född

smeker nu varsamt

och träffsäkert


och hon viskar erotiska,

medfödda budskap

om

sanningen med livet,

och om jordmånen

som förlegats under dina sinnen

när du stod i skuggan,

av livet


gömde dig,

för henne,

som bländade

med sin nakenhet,

och fick dina ögon att glänsa,

och kinderna att rodna


trots att du står i blåsten,

i snön,

i skuggan,

under träden,

så ler du


och plötsligt var du klarvaken,

nyuppväckt, återvunnen,

av livet,

i egen hög person


nog visste hon hur man gjorde,

för att blidka moder jord,

som format sig i bitterljuva vågor

vid din horisont,

och sockersöta skuggväxter

vid dina fötter


och du smälte i en uppfylld famn,

av nostalgi

ouppklarade mysterier

från flydda decennier,

från långt innan du var född,


men ändå stod i skuggan

och väntade

på en vårdnadshavare

/Jenny


namnlös

Och där for vi,

i en urkorkad eka,

på en bottenlös sjö,


men torkat saltvatten på kinderna,

och tröjor som klibbade,

blekta av solen

runt våra bröstkorgar.


Efter alldeles för många nätter simmande i villrådighet,

oräkneliga nätter,

i en trädgård

du kallade

din,


under stjärnfall och klåfingrighet.


Smakandes på daggen,

saltandes sorgen,

med ett halvt leende,


som inte betydde brådmogenhet


Och där,

beslagtogs mina drömmar,

om att vara den som räddade,

från drunkning.

I synder och sand,

och i bottenlös lycka.


Drömmar om att vara frälsare,

själsfrände,

vän,


doppades i konjakens vänliga värmevågor,

puttades ut på den bottenlösa sjön,

trots saltränder på kinder

och blekmedel mot lungor.


Och alldeles, alldeles för många drömmar

kvarglömda under daggkåpan.

/Jenny


Konsten att leva

"Vad roligt att ni håller på med poesi!"
Men poesi är hela livet. Jag har egentligen itne intresse för poesi utan ett brinnande intresse för livet. Och vad man kan åstadkomma av livet genom formen poesi.

Och ordet används flitigt, ja.

Jag har ett stort intresse för ords makt, ordens kraft. Stor respekt för den kraften. Och jag sysslar därför inte med poesi, jag sysslar med livet. Texterna är bara ett uttryck, bara ett bevis på att jag samlat ihop något av mina erfarenheter. Lärt mig något nytt.

Så, visst är det roligt att hålla på med poesi, men jag tror det är än mer roligt att hålla på med livet. Och då är poesin endast ett redskap. Ett verktyg. Handlingskraft att uttrycka de bevis som tyder på en uppmärksam existens.

Retorik betyder konsten att tala. Och kanske betyder poesi konsten att leva. Kanske inte för dig, men för någon annan, eller för mig. Och man kan inte säga till någon att den bestitter konsten att leva. Man kan inte säga till någon att den besitter konsten att skriva poesi. För vilken konst syftar man på då?
Så antingen kan vi gra så att jag säger, jag besitter konsten att tala, konsten att leva, konsten att skriva. Men inte jämfört med henne och henne och honom eller dig. Och så kan vi fortsätta jämföra oss med varandra.
Eller, så säger vi att konsten att leva, konsten att skriva poesi inte är mätbar. Och så lever vi på glädjen i att ha fått ett sådant verktyg till hjälp för att kunna uttrycka våra insikter om livet.

/Jenny

Knäböjer för vinden när jag trodde jag var i lä

Smutsig, skitig, låg, dålig, värdelös, svikare, är benämningar jag ger mig själv just nu.
Benämningar som kommer till mig via den enda kanal som vet hur man får mig att knäböja för vinden.

Och till er andra; jag är inte så stark som jag verkar.Tyvärr. Men jag önskar jag stod emot.

/Jenny

Godkväll.

Man slutar aldrig att förvånas över människor.
Jag hoppas "anonym" vet om att man kan spåra ip-adresser.

Det var allt jag ville säga.

Godkväll.
/Jenny

Och så en till...

Du skrattar rakt in i mitt välbefinnande,

och vår lek är utan gränser,

en uttrycksform, så befriande.


Och kanske är det lite farligt nu,

men i leken finns inga konsekvenser,

så vi är båda lika modiga, eller lika fega.


Och rodnaden spelar under oskyldiga miner,

döljs bakom falska sanningar,

att allt är på lek,


Men jag ser att du sett mig,

att du nog alltid har sett mig.


Och jag älskar vår uttrycksform och våra lögner.


Du skrattar rakt in i mitt välbefinnande.

Och det gör allt lite farligt nu.


/Jenny

Kvantitet is the shit

Jag kör också på kvantitet! Måste ju få ur mig alla dessa känslor som inte vil mig väl!



Och där försvann ni,

i ett dammigt moln på motorvägen,

och lämnade mig stående i väggrenen,

med tårar och längtan,

med saknad och vemod.


Vägskylten säger att vi är framme i livet,

men inte slutar vägen för det,

inte stannar ni för det,

inte bryr ni er om utsikten för det.


Och ni gör som alla andra,

ni tar extra fart i kurvan,

bara för att upptäcka att ni gick ut för hårt,

bara för att få sladd och spinn och snurr,

i tillvaron,

och jag kommer att säga "vad var det jag sa",


Men om ni inte ramlar,

om ni inte spinner, eller snurrar,

eller ens tittar bak,


finns inget mer att säga


Jag tittar på vägskylten, jag tittar bortåt i dammolnet,

drar i mig svärta, rök, sot, damm och besvikelse,

och det smakar så illa


Men ni stannade visst inte så länge att ni hade tid att känna eftersmaken.


Borde, måste, vill

Borde, måste och vill. Vilket väljer du helst? Ja, man kunde ju ha hoppats att viljan stod över dt mesta men icket. Och idag väljer jag bort både det jag vill och det jag borde, för det jag måste. Och tydligen gjorde du det samma.

/Jenny

hur gick det till

Det lyser, det forsar, det strömmar,
och flyter här, omkring,
och jag kan inte låta bli att undra, hur gick det till?

för vet du mitt solsken, jag kan röra vid din kind,
vet du om att din närhet blåser runt mig likt en vind?

Och jag undrar hur det gick till.



Haha, och jag vet inte vad jag försöker säga, vad jag försöker förklara. Men jag har upptäckt en relativ outforskad känsla. Och det var sjukt häftigt. Klart att jag känt det förut men aldrig såhär nära. För plötsligt var det som att det inte fanns någon dataskärm, det fanns inte ens skrivna ord. Det fanns bara du. Inga omformuleringar, inga kryptiska komplex.
Det trodde jag aldrig.

Det viktigaste jag har.

/Jenny

Jasså,

ni gillar inte min busspoesi!
Well, bajs på er.

Gårdagen blev itne som jag tänkt mig, men det blir det aldrig. Ber om ursäkt för det.

Idag är det 15 grader varmt här. Det är skönt.

Idag har jag inget spektakulärt att komma med.

/Jenny

RSS 2.0