Bli attraktiv på marknaden - så vinner du slaget


Det krävs en hel massa saker för att bli en vinnare. Det krävs ännu mer för att behålla titeln. Men det är långt ifrån omöjligt. Här följer några knep som gör dig till en vinnare, och får andra att se dig som en sådan. Med andra ord, hur du får andra att se att du är den vinnare du alltid vetat att du varit.

Det aktuella området; allt för många ungdomar är arbetslösa i kommunen. Det betyder att dessa ungdomar kan identifiera sig med ungdomsarbetslösheten. Lika många önskar att de slapp. Större delen av denna misströstande massa ser antingen, 1; sig själva som misslyckade. 2; de tror att omvärlden ser dem som misslyckade. Inte undra på att antalet deprimerade ökar.

 När det kommer till att vinna finns det bara en väg att gå, den svåra. För det är där man hittar flest bevis för att man förtjänade att vinna.

 Utmaning --> Personlig utveckling --> Vinst

 För att visa andra att du vet hur man vinner måste du visa att du är medveten om att det krävs en strategi. Att ge sig själv utmaningar kommer leda till utveckling som i sin tur öppnar upp för vinsten. Större utmaning genererar mer personlig utveckling vilket ökar på vinsten. I slutändan är det alltså var och ens eget ansvar i vilken mån man kommer bli nummer 1, 2 eller precis som vem som helst på skalan.

 När det kommer till arbetslivet är denna filosofi oerhört viktig. För det är så vi når toppen. Oavsett om vi är nyblivna studenter eller chefen på företaget som nekar den nyblivna studenten så måste man alltid kunna påvisa att man har en vinsthistoria bakom sig för att det ska kännas lönsamt att anställa personen ifråga. Vi måste skapa erfarenheter åt oss själva. Skapa mål som utvecklar oss som individer. Då blir man en attraktiv arbetskraft. Det handlar i grund och botten inte om hur många lediga jobb som finns på marknaden, för företagen är alltid i behov av attraktiv arbetskraft. Om inte annat för att ersätta den redan slutkörda och ineffektiva produktionssnurran med alert nytänkande och effektivitet.

 Att vara arbetssökande är en livsstil. Man måste hitta sin egen speciella nisch för att märkas. Sina egna speciella nyckelord för att utvecklas, och bygga upp ett begär efter att konkurrera ut majoriteten. Alla kan bli en vinnare, alla kan bli en attraktiv arbetskraft. Mina nyckelord är utmaning, personlig utveckling och vinst. Vilka blir dina?

 

/Jenny Lehtinen


 


Kommentarer
Postat av: Hanna

Äntligen, jag har väntat på den här ;) och det känns som att så länge man tänker enligt exemplet så blir man en vinnare i slutändan. Eller kanske är man redan vid tanken en vinnare :)

2009-09-20 @ 10:39:33
Postat av: jennie

Jag säger det - du ska satsa på att bli coach av något slag! Du är ju som född till det! (och btw, det där hade SÅ blivit publicerat i Ung VK :P)

2009-09-21 @ 14:46:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0