Jag är tillbaka!

Vattnet ligger som en spegel över lätta fotbadsnätter och klistrar sin kvalmiga längtan av sötma i luften. Andetagen blir ett töcken av midsommarblomster och små grodorna, som faller i små suckar under midsommarstången till tonerna av envisa syrsor. Till toner av trötthet och förvirrad grönska. Två handfasta famntag i vattenbrynet. Två famnkraftiga handtag på livstrappan. De möts, de ler, och slår sig ner bredvid ödet. Andas kvalmighet och nektar som smakar honung i gommen. Andas blomstrande hud som luktar solsken och saltvatten. Stryker bort irritationen från myggbetten. Stryker bort höst och vår. Stryker bort tårar, som luktar ängslan och ärlighet. Dricker soppa ur termos för att de tröttnat på vinet, i flaska eller box. Tröttnat på saft, och på isglass som bara är en annan form av saft. Dricker soppa ur termos som värmer under huden och blindar för kyliga vindar i trädtopparna. Som de inte når upp till men längtar till, tröstar sig med när världen blir lite för påtaglig i deras närhet. Insuper tröstlösheten under huden som kryper och får de att söka varandras fötter under vattenytan. Fläta fingrar på bryggan. Fläta blickar på himlen. Och lita på profetiorna som sprids för vinden och når fram som en spirande doft av vakenhet.


Ögonlocken tynger av vetskapen om vakenhet i tillvaron. Tynger av sorger som stiger till ytan och ni ser regnet i vattenytan när du böjer dig fram och möter din egen spegelbild. Och sjön var aldrig bräckt innan ni slog er ner på bryggan. Men nu kan man se saltkristallerna på botten. Och det kallas terapi. Även om ni inte förstod det. Det kallas mod. Även om ni inte kände det.


Och ni stod på botten, på toppen och flöt, flög, över, under, jorden, himlen, havet. Som bredde ut sig bakom, framför, bredvid er. Och ni kände livslusten under era vingar, i era gälar, i era skratt och drömmar. Som svävade i trädkronorna och släppte taget om sina bostäder för att ge sig själva chansen att möta världen. På ett tu tre andetag av smärta. På ett tu tre vetskapen om vakenhet, och en eftersmak av sötma och den perfekta medvinden i sidan

/Jenny .


Kommentarer
Postat av: jennie

hur gör man sådant där? Det är typ allt jag får fram nu

2009-05-19 @ 20:35:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0