i slutet av mars

Det var en kylig tisdag i slutet av Mars. Året var 2011. Precis som vilken vanlig tisdag som helst så satt hon på jobbet. Morgonen hade knackat på tidigt och bett henne åka iväg alldeles för tidigt. Eller rättare sagt, just den tid då sängen kändes som allra skönast. Hon hade väntat på bussen tillsammans med småfåglarna och entrat kontoret just innan det blivit ljust.
Till morgonmys hade hon gjort sig en kopp te ur automaten och och snott sin värmande filt omkring sig.  Till förmiddagsfikat blev det kaffe o smörgås. Klockan började nu närma sig lunchtid, men ännu hade hon en timma kvar framför datorn innan den välbehövliga pausen.
Sluta tidigt var alltid lika uppskattat och efter jobbet väntade sällskap med vännen och därefter var det hem till hennes finaste kärlek. Hon längtade efter mys i soffan till någon halvbra film och att få låtsas att det var helg en helt vanlig vardag. Det blev lätt så när dem inte hade träffats så mycket på sista tiden, att hon satt och dagdrömde om hur gosigt det skulle bli att få spendera tid tillsammans. Och märkligt nog blev hon alltid positivt överraskad av hur underbart de brukade få det. 

Hon kikade ut genom fönstret i hopp om lite solsken men möttes av en tung himmel och några enstaka kråkfåglar. 
Inte mycket för världen konstaterade hon och återgick sedan till arbete. 
Eftermiddagen skulle nog bli lång. Och kvällen alltför kort. 
Hon skulle inte ha tid att städa, eller plocka upp våren ur källaren. Hon skulle inte ha råd att köpa nya köksgardiner och våriga kjolar. Eller ork att laga middag ikväll. Men hon skulle åtminstone få somna trygg, varm och lycklig. 

/Justine 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0