Man får köra ett eget race

Om ingen annan är med en i matchen så får man köra ett eget race.

Varför ha idoler? Gurus? Eller en religion? När man kan se upp till sig själv och använda sig själv som bild för att nå ett rimligt mål i utveckling!

Förebilder kan vara bra, men att jämföra sig med andra är orimligt. Men det är nästan helt omöjligt att frångå. Tyvärr. Dock måste man lägga större vikt vid att få sig själv att förstå att även om man ser upp till andra så är det bara sig själv man har att utgå och utvecklas ifrån. Ingen annan kan sätta begränsningar för vad Du kan uppnå. Men genom att ha andra som idoler och eftersträva något som de har så är risken stor att Du kommer begränsa dig själv. Gör itne det. Ingen annan kommer göra det och det är synd om du ska ha dig själv som största fiende. Lita på dig själv, lita på din egen förmåga och lär dig hitta stöd och belägg för vad du vill uppnå, hos dig själv, för dig själv, genom dig själv. För du är bara du för din egen skull och du utvecklas bara för dig, inte för att någon annan ska må bättre.

Så om man vill vara en bra förebild för andra, då ska man gå ut med att man har sig själv som förebild och ifrågasätta andra som ser upp till en. För eftersom de ser upp till dig så kommer de att lyssna och förhoppningsvis ha lättare att ta till sig vikten av att hålla om sig själv och se upp till sig själv. För man har en tendens att aldrig vara så liten som när man tittar på sig själv. Och man har en tendens att aldrig vara så förlåtande som när någon man ser upp till gör ett misstag. Men ser du upp till dig själv kommer du ha lättare att förlåta och du kommer aldrig behöva känna dig liten och ynklig, när du umgås med dig själv. För det är då du ska vara som störst!

/Jenny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0